Logo grooteindhoven.nl


Foto: Job Vissers

Staat de nieuwe Kruijswijk op in de Wielerronde van Nuenen?

NUENEN - Nederland beleeft hoogtijdagen voor de wielersport. We doen weer mee op het hoogste podium met namen als Tom Dumoulin, Dylan Groenewegen, Bauke Mollema, Wout Poels en Nuenense trots Steven Kruijswijk. Hij is met wielrennen begonnen bij het huidige TML-Dommelstreek en reed mee met de koersen die de vereniging organiseerde. Onder meer de Ronde van Nuenen, die nu weer gehouden wordt op zondag 20 augustus.

Dit jaar worden de wedstrijden voor de renners van 12 jaar en ouder verreden op het parcours van 2,4 kilometer lang. De start en finish zijn op het Park, ter hoogte het Klooster. Deze dag zullen er wedstrijden worden verreden in de zeven KNWU jeugdcategorieën in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar. Het sluitstuk van de dag vormt de wedstrijd voor elite-belofte over 80 kilometer.
De eerste vier jeugdcategorieën starten om 10.00 uur, de overige drie om 12.30 uur. Om 15.00 uur gaan de elite en beloftes van start.
Voorafgaand aan die laatste wedstrijd wordt de wielerploeg voorgesteld die het bevrijdingsvuur gaat ophalen in Bayeux (Frankrijk). Op 17 september vertrekt deze ploeg vanuit Normandië om in twee dagen 650 kilometer af te leggen voordat ze in Eindhoven arriveren.

De organisatie verwacht vanaf 10.00 uur zo'n 150 tot 200 renners aan het vertrek. Bij de jeugdcategorieën zullen Rens Braspenning en Job van Iersel (beiden categorie 2), Pim van Leenders (categorie 3), Dirk de Groof en Ramon Setz (beiden categorie 5) en Bas de Groof (categorie 7) aan de start verschijnen in het tenue van TML Dommelstreek. Verder staan in de jeugdcategorieën ook Nuenenaren Chris (categorie 5) en Tijn Kisters (categorie 7) aan de start.
Bij de wedstrijd voor elite-belofte zullen Eindhovenaren Jan-Willem Kamphof en Tom Marcelis aan de start verschijnen in het tenue van TML Dommelstreek. Met Nederlands Kampioen Hans Dekkers en Pieter van Oirschot uit Best staan er nog een sterk duo aan de start. Beiden rijden in het tenue van een Belgische wielervereniging maar zijn nog altijd lid van TML Dommelstreek. Ze zullen flink aan de bak moeten want met Robbie van Bakel (Deurne) en Luuc Bugter (Nijmegen) staan er nog paar sterke mannen aan de start. Verder zullen ook lokale favorieten Niels Verbruggen (Nuenen), Paul Gruithuizen en Teun Teulings (beiden uit Breugel) hun opwachting maken in de wedstrijd voor elite-belofte.
Rond het parcours kan het publiek onder het genot van een hapje en een drankje de wedstrijden volgen.
Kijk voor de laatste informatie op de website:

tmldommelstreek.nl

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox