Logo grooteindhoven.nl


Foto: MADLAB

Maker Faire heeft divers programma

EINDHOVEN - Pratende robots, knotsgekke voertuigen, tekenen met drawbots, urban mining, robots bouwen uit oude onderdelen, spraakmakende elektronica, kinetische kunst en een 3D scan maken van je eigen gezicht, het kan allemaal tijdens de Eindhoven Maker Faire in het Klokgebouw. De Eindhoven Maker Faire toont meer dan 200 nationale en internationale makers die op 2 en 3 september de nieuwste creatieve en technologische ontwikkelingen presenteren.

Software ontwikkelen, 3D-printen, VR of AR-applicaties verzinnen, de Maker Faire is van alle markten thuis. "Maar er is net zoveel aandacht voor 'ouderwetse' ambachten: solderen, foamcutting, frezen, houtbewerken", aan het woord is René Paré directeur van Eindhoven Maker Faire. "You name it, het aanbod is heel erg divers".
"De confrontatie met inspirerende en creatieve makers en hun verbazingwekkende maaksels is niet te overtreffen", aldus Paré. "Het is een festival waar allerlei soorten makers hun ideeën delen en hun onstuitbare enthousiasme overbrengen op een heel divers publiek van kinderen, ouderen, studenten, start-ups, expats en onderzoekende mensen. Wat de Maker Faire zo bijzonder maakt is dat alle makers op interactieve wijze het publiek kennis laten maken met hun beste uitvindingen. Het mooiste is als bezoekers als makers weer naar buiten gaan, dat ze zo zijn geïnspireerd door wat ze hebben gezien, geleerd en gedaan, dat ze zelf aan de slag gaan."

De organisatie heeft speciale makers en kunstenaars uitgenodigd om het publiek te verrassen. Op www.eindhovenmakerfaire.nl kunt u het hele programma zien.

Belangrijk onderdeel van de Eindhoven Maker Faire is de Knotsgekke Voertuigen Parade die op beide dagen door Strijp-S zal paraderen. Hoogtepunt hiervan is een fantasieraket in Jules Verne stijl, die gemaakt gaat worden met actieve participatie van makers uit alle lagen van de bevolking. Met restmaterialen van bedrijven en industrie wordt er een collectief object gecreëerd. De artistieke leiding is in handen van Hugo Vrijdag van de Ontdekfabriek, wat naast een fantastisch concept een flinke dosis kennis en ervaring in het bouwen met een divers palet aan makers oplevert. Verder staat het publiek een reeks interessante lezingen door makers en andere partners te wachten. Voor de out of the box denkers wordt er een hackathon georganiseerd.

Dit jaar gaat de Eindhoven Maker Faire de samenwerking aan met verschillende FabLabs, Korein Kinderplein, onderwijsinstellingen zoals de Technische Universiteit Eindhoven, Fontys Hogescholen en het Sint Lucas.

eindhovenmakerfaire.nl

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox