Joseph Oubelka vertelt in bibliotheek Eindhoven over zijn ervaringen in een Marokkaanse gevangenis.
Joseph Oubelka vertelt in bibliotheek Eindhoven over zijn ervaringen in een Marokkaanse gevangenis.

Lezing Joseph Oubelkas in bieb Eindhoven: van lijden tot leiden

Algemeen

In bibliotheek Eindhoven staat staat vrijdag 22 oktober om 16.00 uur een boeiende lezing op het programma. Te gast is dan Joseph Oubelkas. Een onverwachte, bizarre gebeurtenis verandert het comfortabele leven van deze jonge ondernemer Oubelkas zat bijna vijf jaar lang vast in een buitenlandse gevangenis. 

EINDHOVEN - Josephs verhaal is even bizar als inspirerend. Met zijn ervaring heeft hij inmiddels tienduizenden mensen geraakt, ontroerd, gemotiveerd en verder geholpen in het leven. Een lezing bijwonen maakt je bewuster en geeft een enorme energieboost, zo zijn de ervaringen van mensen die een lezing van Oubelkas bijwoonden. Een verhaal met een boodschap waar iedereen voordeel mee kan behalen, zo is de opzet.

Brieven

Onlangs verscheen de 22e druk van het boek ‘400 brieven van mijn moeder’ dat Joseph schreef over zijn periode in de gevangenis en de achtste druk van zijn tweede boek ‘Gezondheid, Liefde, Vrijheid’ over het leven na gevangenschap.

Toen Oubelkas op 24-jarige leeftijd op zakenreis ging naar Marokko werd hij opgepakt en zonder enig bewijs veroordeeld tot een gevangenisstraf van maar liefst tien jaar. Dat voor een misdrijf dat hij niet heeft begaan. De Nederlandse overheid zet alles op alles om Oubelkas vrij te krijgen maar desondanks zat hij jarenlang in gevangenschap in een Marokkaanse cel. Dat ging hem niet in de kouwe kleren zitten, maar uiteindelijk werkte zijn ervaringen louterend.

Pas in 2009 werd hij vrijgelaten. Sindsdien deelt hij zijn ervaringen met de lezers van zijn boek ‘Vierhonderd brieven van mijn moeder’ en de luisteraars van zijn lezingen. De boodschap van zijn verhaal is, hoe hij geleerd heeft zijn frustraties om te zetten in iets positiefs. Tijdens de lezing van Oubelkas vertelt hij over de beproevingen die hij heeft moeten doorstaan en over zijn overlevingsdrang. Daarnaast komen thema’s als leiderschap en omgaan met tegenslag en verandering aan bod.

De lezing is zowel fysiek bij te wonen als via een livestream. Entree Bibliotheekleden: €7,50 / Niet-leden: €9,50. Livestream Bibliotheekleden: €6,- / Niet-leden €7,50. Aanmelden kan via:

www. bibliotheekeindhoven.nl

Lezing

Van de redactie

Het verhaal van Oubelkas is
even bizar als inspirerend

Afbeelding