De verhalen over 90 jaar Anna zijn vastgelegd in een ‘dna-bank'.
De verhalen over 90 jaar Anna zijn vastgelegd in een ‘dna-bank'.

St. Anna heet nu Anna

di 12 okt 2021, 14:51 Algemeen

Het St. Anna Ziekenhuis grijpt zijn 90-jarig bestaan aan om de katholieke toevoeging St. uit haar naam te halen. Ook de verpleeghuizen van Ananz en sportmedisch centrum TopSupport (beide onderdeel van de Anna Zorggroep) heten voortaan Anna. Het Anna Ziekenhuis, Anna Ouderenzorg en Anna TopSupport vroegen (oud)medewerkers, patiënten en cliënten bijzondere verhalen over 90 jarig-Anna te delen. Op de foto: door het scannen van een QR-code kunnen verhalen over Anna worden gelezen. FOTO: Raoul Hollants.

Eindhoven - De verhalen over 90 jaar Anna zijn vastgelegd in een zogenaamde ‘dna-bank’. Een bank aan de voorzijde van het Anna Ziekenhuis. Op de bank zijn plaatjes bevestigd met QR-codes. Scan je de code dan kom je uit bij bijzondere verhalen over 90 jaar Anna. De verhalen staat tevens op de websites van Anna Ziekenhuis, Anna Ouderenzorg en Anna TopSupport. De ‘dna-bank’ werd op de 90ste verjaardag van het Anna onthuld door bestuurder Thea Sijbesma. Bij de onthulling was iedereen die zijn verhaal over 90 jaar Anna deelde aanwezig.

“Na 90 jaar is ‘het Anna’ bij iedereen in de regio bekend” aldus bestuurder Thea Sybesma. “Onze medewerkers, maar ook onze patiënten hebben het zelfs over ‘ons Anna’. Dat past ook goed bij de persoonlijke zorg die wij bieden.” Er is nog plek voor meer ‘Anna’-verhalen. Een verhaal delen? Mail:

communicatie@st-anna.nl

Gezondheid en zorg