De bieb helpt gebruikers een handje op de digitale snelweg.
De bieb helpt gebruikers een handje op de digitale snelweg.

Handvatten in de digitale wereld

Algemeen

Een gezondheidsapp downloaden, een e-book lezen of je belastingaangifte doen. Onze digitale wereld wordt steeds groter. In samenwerking met SeniorWeb wordt het aanbod van computercursussen en digitale spreekuren in bibliotheek Eindhoven verder uitgebreid. Het gezamenlijke doel is hulp en ondersteuning bieden op digitaal gebied -niet alleen voor senioren, maar voor iedereen.

EINDHOVEN - Naast de gratis cursussen Klik & Tik, voor iedereen die wil oefenen met de computer, en Digisterker, voor iedereen die zaken met het DigiD wil leren regelen, start de bibliotheek vanaf oktober met cursussen leren werken op iPad en iPhone.Er worden op 3 en 10 november zogeheten Digivitaler workshops gegeven over gezondheidsapps en thuisarts.nl, waar je begeleid wordt in het downloaden, zoeken en vinden van informatie via deze digitale hulpmiddelen.

Zaken met de overheid regelen gebeurt steeds meer via het internet. Bijvoorbeeld je zorgtoeslag aanvragen, werk zoeken, je rijbewijs verlengen of een afspraak maken bij de gemeente. Veel mensen vinden dit nog lastig. 

Wil je iets regelen via de computer en kun je wel wat hulp gebruiken? Kom op dinsdag- of zaterdagochtend langs bij het Informatiepunt Digitale Overheid in De Witte Dame.

www.bibliotheekeindhoven.nl