Wethouder Renate Richters tekende voor de opening van De Zomereik.
Wethouder Renate Richters tekende voor de opening van De Zomereik.

Nieuwe afdeling Sint Annaklooster: De Zomereik

wo 6 okt 2021, 09:17 Algemeen

Wethouder Renate Richters opende afgelopen week de deuren van de nieuwe verpleegafdeling De Zomereik. De nieuwe locatie op Landgoed Eikenburg bestaat uit 11 zorgappartementen voor mensen met dementie en is onderdeel van zorginstelling Sint Annaklooster. 

EINDHOVEN - Met de beschikken bewoners over een ruim en comfortabel appartement dat zoveel mogelijk privacy biedt. Een gezamenlijke woonkamer, die speciaal is ingericht voor mensen met dementie, vormt het middelpunt van de woongroep. De appartementen zijn voorzien van de nieuwste zorgtechnologie en twee appartementen kunnen worden ingezet voor gespecialiseerde hospicezorg. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de expertise van het naastgelegen Hospice De Regenboog.

Trots

Anita Schavemaker, algemeen directeur van Sint Annaklooster, is trots op de nieuwe verpleegafdeling: “De Zomereik is een prachtige plek geworden. Naast een antwoord op de toenemende vraag naar zorgwoningen voor kwetsbare ouderen, biedt de Zomereik ook een kans voor zorgprofessionals om te werken op een plek die recht doet aan hun passie voor de zorg,”

De Zomereik is eigendom van woningcorporatie Trudo. Sint Annaklooster en Trudo bereikten vorig jaar een overeenkomst over de huur van de paviljoenen op Landgoed Eikenburg. Met de realisatie van de Zomereik is de eerste stap gezet in het plan van Sint Annaklooster om de komende jaren een aantal van haar activiteiten samen te brengen in één gebouw op het Eindhovense terrein. Het doel is om in een volgende fase Logeerhuis en Hospice In Via in hetzelfde gebouw onder te brengen.

Jos Goijaerts, directeur-bestuurder van Trudo, over De Zomereik: “Wonen, zorg en onderwijs zijn altijd de belangrijkste pijlers geweest op het landgoed. Trudo heeft sinds 2014 het beheer en eigendom van Eikenburg van de Broeders overgenomen en vastgehouden aan die drie maatschappelijke pijlers.”

Vanuit onze verschillende locaties in Eindhoven biedt Sint Annaklooster een breed zorgaanbod op maat, variërend van thuiszorg, logeerzorg, hospicezorg, verpleeghuiszorg tot nazorg voor ex-gedetineerden en veelplegers.

www.sintannaklooster.nl

Sint Annaklooster

Van de redactie

‘De Zomereik
is een
prachtige plek geworden’