Afbeelding

Kerstdiner voor ouderen populair

Algemeen

EINDHOVEN - De belangstelling voor het diner op kerstavond is enorm. Maar liefst 110 kwetsbare ouderen vieren 24 december gezamenlijk kerst in De Grijze Generaal bij GGzE. Door de inzet van 30 vrijwilligers en door vele donaties rekent GGzE op een vergelijkbaar succes als de eerste editie, vorig jaar.

Op kerstavond 2015 vond het eerste kerstdiner plaats. Ook toen namen 110 ouderen, die alleen of eenzaam zijn, plaats aan tafel. Dat diner bleek een groot succes. Iedereen was blij en tevreden. Er werd nog maanden over nagepraat. Het was voor velen een gelegenheid om weer eens een keertje naar buiten te gaan en contacten te leggen. Dit zijn natuurlijk zeer positieve effecten.

Ook door de inzet van velen blijven de kosten voor het diner beperkt. Wel is er de afgelopen tijd zorgvuldig gekozen, omdat het aantal plaatsen beperkt is. De belangstelling was vele malen groter dan het aantal beschikbare plaatsen. Daarom wil GGzE vanaf volgend jaar op verschillende locaties dit kerstdiner organiseren om zo meer ouderen een geweldige avond te kunnen geven.