Logo grooteindhoven.nl


Foto: Eugene van de Laar

Achter de schermen bij Park Hilaria

Door Martina Roovers

EINDHOVEN – Sinds afgelopen vrijdag is het weer een drukte van jewelste op de John F. Kennedylaan. De attracties van Park Hilaria draaien op volle toeren. Bezoekers worden dit jaar ontvangen door een nieuwe toegangspoort. Ze nodigt uit om het pretpark erachter te betreden. Eenmaal binnen de hekken vind je talloos vermaak; attracties draaien op volle toeren, er klinkt livemuziek en je passeert allerlei themapleinen. Maar hoe komt Park Hilaria eigenlijk tot stand? Projectmanager Mariola Scheepstra geeft een rondleiding.

Jeugdige bezoekers weten niet beter dan dat de kermis jaarlijks op de John F. Kennedylaan wordt gehouden. Zestien jaar geleden besloot de gemeente Eindhoven om de twee kermissen in Woensel samen te voegen op deze straat. Dat stuitte op veel verzet, maar ze zette door. Inmiddels is Park Hilaria uitgegroeid tot een tiendaags evenement dat wordt georganiseerd door citymarketing Eindhoven 247. Projectmanager Mariola Scheepstra is het hele jaar druk doende met de kermis. "Dat begint al in november. Dan nodigen we alle exploitanten uit. Zij kunnen hun attractie inschrijven voor een plek. Vervolgens gaan we aan de slag. Er wordt gekeken naar de afmeting van de verschillende vermaakzaken en het aanbod moet gevarieerd zijn." Inmiddels is er uiteraard wel een blauwdruk. Desondanks is het ieder jaar weer passen en meten, volgens Scheepstra. "Het moet ook aansluiten op het stroomnet bijvoorbeeld. Bovendien wil een aantal exploitanten per se op een bepaalde plaats staan. Kan dat niet, dan komen zij niet. Dan kan het voorkomen dat je een kermis hebt zonder Cakewalk. Dat willen we natuurlijk niet."
Scheepstra is nu voor het vijfde jaar projectmanager van Park Hilaria. Ze vindt het geweldig. "Je moet wel sterk in je schoenen staan", zegt ze. "Het zijn allemaal gepassioneerde ondernemers. Hun werk is hun leven. Ze hebben het hart op de tong. Daar moet je mee om kunnen gaan." Dat het haar goed afgaat, blijkt wanneer ze een rondje over de kermis maakt en de één na de ander naar haar zwaait. "Je kent ze allemaal persoonlijk. Is er een probleem, gaan we koffie drinken en lossen we het op." Hoewel ze de kermiscultuur niet kende, is ze er steeds meer van gaan houden. "Maar in een attractie gaan, doe ik niet. Ik ben niet zo'n durfal."
Het leukste aan haar werk als projectmanager van Park Hilaria vindt Scheepstra dat ze van niets iets maakt. "Je loopt hier op een drukke toegangsweg naar de stad. Nu staan hier allerlei vermaakzaken, zie je mensen genieten en volgende week razen er weer auto's overheen. Dat vind ik zo waanzinnig."

De attracties van Park Hilaria draaien nog tot en met zondag 13 augustus 24.00 uur.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox