Afbeelding

Dat verdient een Appeltje!

Algemeen

EINDHOVEN - De kinderprojecten in de Eindhovense wijk Woensel West zijn genomineerd voor een Appeltje van Oranje, de prestigieuze prijs van het Oranjefonds. Tot en met 11 december kan iedereen stemmen. Twee andere Eindhovense projecten maken ook kans.

Prostitutie, drugs(overlast) en geweld; zo stond Woensel West jaren bekend. Tel daar een zeer slecht presterende basisschool, taalachterstanden en nauwelijks zorg bij op. Dan krijg je een wijk met weinig perspectief voor de kinderen. Maar in Woensel West barst het nu van de activiteiten en begeleiding speciaal voor kinderen. En die basisschool is nu een van de beste scholen van Brabant, met aanvragen van ouders van ver buiten de wijk.

Stemmen
Drijvende kracht achter deze ontwikkeling is Buurtonderneming Woensel West, een samenwerking van bewoners, gemeente en woningcorporatie Trudo. De Buurtonderneming is genomineerd voor de prestigieuze prijs Appeltje van Oranje. Publiek kan stemmen tot en met 11 december via oranjefonds.nl/stem.

Naast de waardering bestaat de prijs uit 15 duizend euro en een beeldje dat gemaakt is door Prinses Beatrix. De geldprijs zou ten goede komen aan de kinderen in de wijk. Dat komt goed uit, want ‘we zijn trots, maar we zijn er nog niet’, aldus de Buurtonderneming.

Ook twee andere Eindhovense projecten maken kans op de prijs. Dat zijn het project Veilig Maatje van Stichting Helpinghands4you en MentorMaatjes van Humanitas.