Afbeelding

Toegang tot kranten wereldwijd

Algemeen

EINDHOVEN - Bibliotheek Eindhoven stelt een nieuwe applicatie beschikbaar: de PressReader. Daarmee hebben gebruikers toegang tot ruim 6.000 kranten en tijdschriften van over de hele wereld. En het mooie is: iedereen kan er gratis gebruik van maken.

Het nieuws uit China, Myanmar of Venezuela was nog nooit zo dichtbij. En ook een selectie kranten en tijdschriften uit eigen land zijn via de PressReader gratis te lezen. Mensen hoeven daarvoor geen lid te zijn van de Bibliotheek Eindhoven.

De PressReader staat op alle computers in de Witte Dame, maar mensen kunnen de ruim 6.000 kranten ook met gemak mee naar huis nemen. Installeer de app op de smartphone, open de app in de bibliotheek (gebruik hiervoor het open WiFi netwerk van de bibliotheek) en download kranten en/of tijdschriften. Deze zijn een week lang te bekijken op elke willekeurige locatie. Voorwaarde is dus wel dat gebruikers eens in de zeven dagen even bij de bibliotheek inloggen.

Met de PressReader kunnen gebruikers complete kranten en tijdschriften downloaden, maar ook losse artikelen. Ze kunnen zoekopdrachten geven, RSS-feeds instellen én de teksten laten vertalen.