(Foto: Brendy Wijdeven)
(Foto: Brendy Wijdeven)

Voortbestaan BROET bedreigd

Algemeen

EINDHOVEN – Kort na een succesvolle zesde editie van het Eindhoven Film Festival staat het voorbestaan van het festival en dat van organisator BROET Basement onder grote druk. De subsidie op basis waarvan BROET Basement haar activiteiten de laatste jaren ontwikkelde is voor 2017 niet toegekend.

Stichting Cultuur Eindhoven, sinds dit jaar verantwoordelijk voor de verdeling van openbaar geld over culturele initiatieven in Eindhoven, heeft laten weten geen geld meer vrij te maken voor BROET Basement. Dit teleurstellende bericht heeft verstrekkende gevolgen voor de BROET Basement en haar bekendste evenement, het Eindhoven Film Festival (EFF).

De activiteiten van BROET Basement bestaan naast de organisatie van het EFF uit BROET Kweekvijver, educatieve workshops, advies aan onafhankelijke filmmakers, ruimtes voor filmmakers, het mogelijk maken van de vertoning van onafhankelijke films en de Film Commission Eindhoven. Het niet toekennen van subsidie betekent dat deze activiteiten met ingang van 1 januari 2017 niet meer door kunnen gaan.

Initiatiefnemers Ramon Etman en Katrien van de Camp beraden zich op de volgende stappen, maar vrezen dat stopzetting van de activiteiten het meest reële scenario is.