Christiaan Huygens College - Cambodia Dutch winnaar Scholierencompetitie Eindhoven 2015.
Christiaan Huygens College - Cambodia Dutch winnaar Scholierencompetitie Eindhoven 2015.

Wat weten Eindhovense scholieren van de wereld?

Algemeen

EINDHOVEN - Welke school weet het meeste van de wereld? Op maandag 19 december weten we het. Dan laten de leerlingen van het Augustinianum, het Van Maerlantlyceum en het Novaliscollege horen en zien wat ze waard zijn.

De wedstrijd vindt plaats in de Eindhovense raadzaal van 10.00 tot 12.15 uur. Aan het slot reikt wethouder Wedemeijer de Eindhovense wereldbeker 2016 uit aan de winnaar.

Spelleider Joost Tijssen voelt de deelnemers, die zich de afgelopen weken aan een stevige voorbereiding hebben onderworpen, aan de tand over wereldwijde armoede, ontwikkelingssamenwerking, actualiteiten en mondiaal burgerschap.
Elke school speelt voor een Eindhovense stichting die zich inzet voor een partnerorganisatie in het buitenland. Het Augustinianum speelt voor Gedaref (Sudan), Novaliscollege voor Emfuleni (Zuid-Afrika) en het Van Maerlantlyceum speelt voor Cambodia Dutch (Cambodja). Naast de felbegeerde beker voor de winnaar wint elke school dus ook een bedrag voor ‘hun’ project.

Het is de tiende editie van de scholierencompetitie. Het wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Eindhoven. De organisatie is in handen van Switch/ContourdeTwern dat gedrag stimuleert dat bijdraagt aan een duurzame en rechtvaardige wereld. Hier én daar, nu én in de toekomst.