Na een FeelGood Market in Eindhoven, nu ook een FeelGood Café in stadsdeel Meerhoven.
Na een FeelGood Market in Eindhoven, nu ook een FeelGood Café in stadsdeel Meerhoven. "Het moet een inspirerende plek worden", aldus de initiatiefnemers Van Breugel en Brayers. Foto: Bert Jansen. Foto: Bert Jansen

Park Meerhoven krijgt een plek om je goed te voelen!

Algemeen

MEERHOVEN - Een duurzaam gebouwd eethuis aan het water in park Meerhoven? Initiatiefnemers Advait Brayers en Priya van Breugel zijn dolenthousiast en zien het helemaal zitten. Het stel runt al 6 jaar de maandelijkse FeelGood Market in Strijp S in Eindhoven en met succes. En ook in Meerhoven is er behoefte aan iets dergelijks.

De plannen zijn inmiddels rond en in februari gaat de eerste schop de grond in in Meerhoven. In de loop van de zomer moet het FeelGood Café klaar zijn en is Meerhoven een heus FeelGood Park rijker.

Priya van Breugel: “We willen iets voor iedere dag en we willen mensen een fijne dag bezorgen. We gaan zoveel mogelijk met gebruikte materialen en sloopspullen bouwen. ‘t Wordt een duurzame gezellige ontmoetingsplek. Wij zorgen voor prima koffie, heerlijke zelfgemaakte taarten, serveren ontbijt en lunch en, aanvankelijk alleen in het weekend, diner. Alles zoveel mogelijk bereid met streek- en seizoensproducten”.

Het stel heeft al 9 jaar een relatie en zijn met een fairtrade bedrijfje begonnen. Ze reisden veel naar Azië en van het een kwam het andere. Advait Brayers: “We willen in het park ook een Oriëntaalse sfeer brengen. De sfeer van reizen en die eettentjes daar in onze gerechten terug laten komen”. Naast eten en drinken komen er in het FeelGood Park ook inspirerende activiteiten, zoals creatieve workshops, yoga en meditatie, sfeermuziek en thema-avonden. Ook kinderen zullen zeker niet vergeten worden, zodat ook hun ouders volledig kunnen ontspannen.

Niet alleen de expats uit Eindhoven, maar ook de inwoners van Veldhoven kunnen, bijvoorbeeld na een heerlijke fietstocht in het FeelGood Park even aanleggen om de batterij weer op te laden of te genieten van een lunch of diner in wereldse smaken. Priya van Breugel: “Het wordt even aanpassen en aanvoelen wat de mensen in het Park willen. Waar is behoefte aan? De gemeente Eindhoven werkt mee, maar steunt ons financieel niet. We moeten alles wel zelf betalen. Van de Triodosbank konden we een lening krijgen. Er bleef nog een bedrag van 15.000 euro over, maar door middel van crowdfunding is dit gezakt naar 2.500 euro”.

Crowdfunding kan door iets in de voorverkoop bij het FeelGood Café te kopen, zoals een diner voor 2 of een koffiestrippenkaart, maar ook een sponsorbedrag is welkom. Advait Brayers meldt trots dat er al een personeelsfeest geboekt is. www.feelgoodpark.nl