Afbeelding
Foto: Marjolein van Hoof

Column Bob: Mindset

Algemeen

Voor de vierde achtereenvolgende keer heeft PSV een wedstrijd met één doelpunt verschil weten te winnen. Ditmaal was het Sparta dat voor de rust de hoop kon koesteren een stuntje te realiseren in Eindhoven tegen de soevereine koploper.

Ze parkeerden de bus voor de goal en haalden met een gelijkspel de rust, echter in de tweede helft was de pijp leeg en pakte PSV verdiend de drie punten. Door de winst kan PSV met een comfortabele marge van tien punten afreizen naar Amsterdam om Ajax de genadeklap te geven in de strijd om het landskampioenschap.

De enige concurrent die dan nog op papier overblijft is AZ. Zij staan immers slechts op acht punten achterstand en laten regelmatig zien aardig te kunnen voetballen. Echter de teams van John van den Brom kennen altijd een traditionele terugval in de loop van het seizoen dus echt serieus kan je de titelaspiraties van de Noord-Hollanders niet nemen.

De focus kan deze week volledig gericht worden op de Amsterdammers. Aangezien trainer Keijzer zo groen is als gras, zal hij ongetwijfeld vol op de aanval gaan spelen in eigen huis. Dit betekent dat PSV heerlijk de counter kan hanteren om de ajacieden te slachten in de omschakeling. Waarschijnlijk kiest Cocu dan ook voor de snelle wendbare Steven Bergwijn in plaats van Luuk de Jong. Samen met Lozano en Locadia moeten zij de ruimte achter de verdediging gaan benutten.

Matthijs De Ligt is sowieso goed voor standaard minimaal één blunder en als Mitchel Dijks op de linksbackpositie staat kunnen de vleugelaanvallers uit Eindhoven zichzelf naar hartenlust uitleven.

Een klinkende zege op Ajax zal bovendien ook de criticasters het zwijgen opleggen aangezien zij allemaal in koor roepen dat PSV teveel punten pakt gezien het vertoonde spel. Wellicht hebben zij een punt als ze stellen dat vrouwe Fortuna dit seizoen de rood witten goed gezind is.

Echter zit er een bepaalde vechtlust en motivatie in de ploeg waardoor je eigenlijk nooit het gevoel hebt dat de Eindhovenaren door de ondergrens zakken. Deze mindset zorgt er momenteel voor dat geen enkele ploeg in de eredivisie punten kan afsnoepen van de koploper.