Afbeelding
Foto: Marjolein van Hoof

Column Bob: Inspiratieloos

Algemeen

PSV heeft verzuimd om Ajax de genadeklap te geven in de strijd om het landskampioenschap. In een wedstrijd die vanwege de winterse omstandigheden voor de fans eigenlijk nooit gespeeld had mogen worden, kwamen de Eindhovenaren op alle fronten tekort.

Als je inspiratieloos aan de bal bent en zeer slap de duels aangaat kan je geen enkele wedstrijd winnen. Teveel spelers gaven simpelweg niet thuis, met name Pereiro, Schwaab, Hendrix en Lozano. Daardoor werd continu de lange bal gehanteerd op Luuk de Jong die hem vervolgens doorkopte naar een Ajacied. Het was wat dat betreft een wedstrijd om snel te vergeten. Gelukkig is de marge van zeven punten groot genoeg om niet zenuwachtig te worden. Belangrijk is dat het elftal zich herpakt tegen FC Groningen, waardoor de schade niet groter wordt. Fijn is dat er aankomende woensdag al wordt gespeeld waardoor je de kater tegen Ajax snel kan wegspoelen.

Jurgen Locadia zal deze wedstrijd aan zich voorbij moeten laten gaan gezien zijn blessure die hij opliep in de Arena. Een grote domper voor de spits die juist aan zo’n goede reeks bezig was. Hij beleeft dit jaar zijn grote doorbraak en zal ongetwijfeld op de nodige scoutingslijstjes genoteerd zijn als potentiële aanwinst.

In de media gonst het dan ook van de nodige geruchten dat PSV inmiddels een opvolger aan de haak zou hebben geslagen. Maximiliano Romero uit Argentinië moet de nieuwe aanvalsleider gaan worden. De achttienjarige aanvaller geldt als een van de grootste talenten van Zuid-Amerika en moet de transfer worden van 2018.

Bedragen van rond de tien miljoen euro worden gesuggereerd hetgeen betekent dat het voor PSV begrippen een mega transfer is. Dit toont tevens aan dat de club bereid is om te anticiperen op het vertrek van een of meerdere aanvallers. De Jong, Locadia, Bergwijn en Lozano kunnen zomaar vertrekken gezien de grote belangstelling. Het is dus verstandig om alvast een opvolger in huis te hebben. De vraag is echter of hij in de winter al naar Eindhoven komt of pas in de voorbereiding op het volgende seizoen. De aanval kan in ieder geval wel wat Latijnse passie gebruiken.