Brieven schrijven voor mensen die onrecht is aangedaan.
Brieven schrijven voor mensen die onrecht is aangedaan.

Amnesty’s schrijfactie op Dag van de Mensenrechten

Algemeen

De Dag van de Mensenrechten staat weer voor de deur. Sterker nog: maandag 10 december is het alweer zo ver. Op deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie. Zij schrijven onder meer brieven voor mensen die onrecht is aangedaan. Onder meer in Eindhoven Geldrop en Nuenen.

EINDHOVEN - Dit jaar wordt er geschreven voor tien vrouwelijke activisten. Wereldwijd staan mensenrechtenverdedigers onder druk, en vrouwelijke activisten hebben het vaak extra zwaar door (seksuele) intimidatie en lastercampagnes. Ook in Eindhoven wordt op maandagavond 10 december volop geschreven. In café Het Rozenknopje (Hoogstraat 59) kun je vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur binnenlopen voor de schrijfactie. Tijdens deze actie speelt Jazztrio The Mellowtones om het schrijven te ondersteunen.

Niet alleen bij Het Rozenknopje zal de inkt rijkelijk vloeien. Ook in de Wereldwinkel (8 december), Pand P (8 december) Johanneskerk (9 december), COC (9 december) en Conference Center (12 december) wordt het één en ander georganiseerd. Doe je ook mee?

Alle schrijfmomenten op een rij:

www.amnesty.nl/write-for-rights-2018/