Afbeelding

FC Eindhoven pakt puntje

Algemeen

FC Eindhoven heeft de goede reeks van de afgelopen drie wedstrijden niet voort kunnen zetten. De Eindhovenaren speelde ondanks een aantal goede kansen in het eigen Jan Louwers Stadion gelijk (0-0) tegen Jong FC Utrecht. In het begin van de eerste helft kregen de bezoekers de grootste kansen. Tot opluchting van het thuispubliek stond het vizier van Junior van der Velden en Sylian Mokono niet op scherp. Na deze kansen nam FC Eindhoven het initiatief over. De Eindhovenaren hadden veelal de bal en lieten af en toe van zich horen.

EINDHOVEN - Zo kreeg aanvoerder Branco van den Boomen een goede kans die hij miste, nadat hij de bal van Alvin Daniëls had gekregen. Na de thee schoten de Eindhovenaren uitstekend uit de startblokken. De beloften van FC Utrecht hadden het lastig met de hoge druk die de Eindhovenaren op hun defensie uitoefenden. Dit resulteerde direct in een goede kans van Marcelo Lopes. De inzet van de Portugese buitenspeler verdween via Thijmen Nijhuis over de goal. Even later kreeg FC Eindhoven weer een goede mogelijkheid op de openingstreffer.

Ditmaal schoot Daniëls hard op de vuisten van de doelman. In de slotfase zette de thuisploeg met het doorschuiven van Jarno Janssen naar de spitspositie alles op alles om nog iets te forceren. Verder dan een schot van Daniëls, wat rakelings naast ging kwamen de Eindhovenaren echter niet. Aan de andere kant ging het nog bijna mis. Augustine Loof kon de bal ternauwernood van de lijn halen met behulp van de lat.