Afbeelding

Film over High Tech City Eindhoven: nieuwsgierige Tom fietst door de stad

Algemeen

Eindhoven barst van de technologische hoogstandjes. Als Brainport is het één van de meest innovatieve hightech centra van Europa. Zo werken er op de High Tech Campus Eindhoven (HTCE) 11.000 mensen bij 180 bedrijven, kent de stad een technische universiteit en zetten onder meer Philips en ASML Eindhoven op de wereldkaart. Reden om een film te maken, die High Tech City Eindhoven voor het voetlicht zet.

EINDHOVEN – De elfjarige Tom is nieuwsgierig naar alle hightech in Eindhoven. Als curious Tom fietst hij in de gelijknamige film door de stad en interviewt hij allerlei mensen die zich bezighouden met technologie. Hij laat zich inspireren en informeren. Waarom de wereld behoefte heeft aan een dergelijke Eindhovense film vertelt Ingelou Stol: “Onder meer Silicon Valley en Boston hebben heel mooie films om te laten zien wat er gebeurt op het gebied van hightech”, legt de communicatiemanager van de High Tech Campus uit.

“Eindhoven is óók een mondiale technologische hotspot, die voor ons gevoel nog meer schijnwerpers verdient.” Zodoende nam de campus het initiatief tot het maken van een film over alle hightech in de regio. In House of Yellow vond hij een productiepartner. “We willen graag laten zien met wat voor toffe technologieën de bedrijven bezig zijn, zodat mensen wereldwijd niet alleen Amsterdam noemen, maar ook Eindhoven, wanneer zij aan Nederland denken.”

Curious Tom gaat dus niet alleen over de HTCE. “We vinden dat we als regio sterk zijn. De Technische Universiteit, Strijp, de binnenstad; alles bij elkaar maakt het dat wij een sterke stad zijn. Bovendien is het superleuk om alle facetten te zien. Van alumni naar ASML of naar een leuke start-up, om op de HTCE research te doen en uiteindelijk te produceren.”

Ook superleuk is, dat de film is gemaakt door de ogen van een elfjarige jongen. “Dat is zo ontwapenend”, weet Ingelou. “Niet alleen voor de kijker, maar dat was het zeker ook voor degenen die door hem werden ondervraagd. Het heeft erg leuke en inspirerende interviews opgeleverd. Ze wilden hem echt enthousiast maken voor wat zij doen.”