Schaatsnacht vindt voor de 10 keer plaats.
Schaatsnacht vindt voor de 10 keer plaats.

Op glas ijs met tweede lustrum van Schaatsnacht

Algemeen

Voor de 10e keer wordt op donderdag 27 december de Schaatsnacht van Eindhoven gehouden in het IJs-sportcentrum Eindhoven aan de Antoon Colenlaan in Eindhoven.

EINDHOVEN - Vanaf 17.30 uur kunnen de eerste schaatsers op weg voor hun afstanden van minimaal 25 kilometer tot maximaal 200 kilometer. De laatste schaatsers worden uiterlijk om 2.00 uur ‘s nachts aan de finish verwacht. Traditiegetrouw wordt op ‘3e Kerstdag’ in Eindhoven ‘s werelds grootste toertocht op kunstijs georganiseerd. Zeer ervaren of juist helemaal niet: iedereen kan meedoen en zelf kiezen voor de afstand die het meest bij hem of haar past.

Speciaal voor de jeugd is er een “kleine tocht” die start om 17.30 zodat ook de allerkleinsten mee kunnen doen: zij kunnen kiezen om 15 of 30 minuten te schaatsen, alleen of samen met ouders, grootouders, etc. Deelname is gratis. De wat oudere kinderen kunnen een heel uur schaatsen met ronden registratie. Deze tocht kost 5 euro. 

Diehards
De echte ‘diehards’ voor de lange afstanden (150 en 200 km) mogen ook al om 17.30 uur van start om ervoor te zorgen dat ze vóór 2.00 uur ‘s nachts de finish kunnen bereiken. Om 18.45 u en 21.30 u kan iedereen vertrekken die opgaat voor de 25, 50, 75 of 100 km.

De kosten voor deelname bedragen € 18,50 bij voorinschrijving. (€ 21 op de avond zelf). Jongeren onder de 18 jaar krijgen € 2,50 korting. Het bijhouden van het aantal rondes dat je geschaatst hebt, gebeurt via een transponder (d.m.v. een chip). Heb je zelf een transponder, dan krijg je € 2,50 korting en als lid van IJCE Eindhoven krijg nog een korting van € 2,50. 

Livemuziek
Zoals het bij een lustrum toertocht hoort wordt gezorgd voor koek en zopie plus livemuziek, maar er is ook een dj waar verzoeknummers aangevraagd kunnen worden ter ondersteuning van de individuele schaatser. En natuurlijk is er als herinnering een medaille!

Meer informatie en inschrijvingen:

www.schaatsnachtvaneindhoven.nl