Onderweg vertellen de natuurgidsen enkele keren interessante wetenswaardigheden. Zo liggen er in het Schuttersbos loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog.
Onderweg vertellen de natuurgidsen enkele keren interessante wetenswaardigheden. Zo liggen er in het Schuttersbos loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog.

Historische wandeling door het Schuttersbos

Algemeen

Een wandeling over de Stratumse Heide met natuurgidsen van IVN Geldrop is op donderdag 27 december te doen. De start is om 12.00 uur bij ‘t Schutterke in Eindhoven. Carpoolers vertrekken om 11.30 uur bij Kasteel Geldrop. Deelname is gratis, honden zijn niet toegestaan.

EINDHOVEN/GELDROP - De maandelijkse IVN-wandeling voert op donderdag 27 december over de Stratumse Heide, een geaccidenteerd natuurgebied van Brabants Landschap tussen Geldrop en Eindhoven. Krap een eeuw geleden raakte het voormalig stuifzandgebied deels bebost terwijl een ander gedeelte zich tot heide ontwikkelde. De variatie in hoogte en vochtigheid maakt het een gunstige biotoop voor amfibieën. Onderweg vertellen de natuurgidsen enkele keren interessante wetenswaardigheden. Zo liggen er in het Schuttersbos loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog.

Het zijn oefenloopgraven van het Nederlandse leger. Halverwege de wandeling is er een pauze in de natuur. Wie zin heeft kan na afloop, rond 15.00 uur, op eigen kosten met de gidsen erwtensoep gaan eten en wat drinken. Dit gebeurt in ‘t Schutterke in Schutterbos. De start is om 12.00 uur daar ook (Rendierlaan 40 in Eindhoven). Het verzamelpunt voor carpoolers is de parkeerplaats bij de kasteelboerderij, aan de Helze in Geldrop, waar men om 12.00 uur vertrekt.