Logo grooteindhoven.nl


De Brabant Bike Battle in de Berenkuil is één van de vele onderdelen van EMOVES. Zij hebben echter wel een apart programma. Kijk hiervoor op: www.brabantbikebattle.nl
De Brabant Bike Battle in de Berenkuil is één van de vele onderdelen van EMOVES. Zij hebben echter wel een apart programma. Kijk hiervoor op: www.brabantbikebattle.nl (Foto: Henk Adriaanse)

Eindhoven is urban playground tijdens EMOVES

EINDHOVEN - Zo'n 1500 artiesten en deelnemers uit meer dan 40 landen komen dit weekend naar Eindhoven voor EMOVES. Op 16, 17 en 18 juni zijn er veel evenementen op verschillende locaties: de Berenkuil, Effenaar, The Student Hotel, 18 Septemberplein, MU Art Space, AreaFiftyOne Skatepark en Klokgebouw.

Tijdens EMOVES laat de nationale én internationale top van de urban scene zien wat ze in huis hebben. Het hele weekend vinden er verschillende gratis en betaalde evenementen plaats. De highlights van EMOVES 2017 zijn World Bboy Classic, Step in the Arena, 040 Invitational Spine Ramp Contest, Shut up and Trick en Hop the Block.

World Bboy Classic is het wereldkampioenschap breakdance voor duo's met voorrondes in meer dan 16 landen over de hele wereld. Acht uitgenodigde dansers en de winnaars van de voorrondes zullen tegen elkaar strijden voor de titel in Eindhoven op zondag 18 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in de Effenaar.

Meer dan 150 graffiti artiesten uit de hele wereld komen naar Eindhoven voor Step in the Arena en werken het hele weekend aan de transformatie van Europa's grootste Hall of Fame: de Berenkuil. Zaterdag en zondag tussen 11.00 en 20.00 uur.

Op het 18 Septemberplein organiseert 040 BMX Park de tweede 040 Invitational Spine Ramp Contest. De beste BMX freestylers uit Europa gaan met elkaar de strijd aan op de enorme spine ramp midden in the centrum. Zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur.

Freerunners uit heel Europa komen zaterdag en zondag samen in het Klokgebouw om te trainen en te strijden op een speciaal ontworpen opstelling bij Hop the Block. Op zaterdag is er een freerun-wedstrijd en strijden de Europese toptalenten tegen elkaar strijden in de International League. Zaterdag en zondag tussen 11.00-17.00 uur.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op: www.emoves.nl

reageer als eerste
Meer berichten