Logo grooteindhoven.nl


Foto: Bert Jansen

Clubgevoel terugbrengen in de wijk

EINDHOVEN - Voetbalvereniging Gestel heeft een heftige tijd achter de rug. Financiële problemen bedreigde het voortbestaan van de club. Een goed gesprek met sportwethouder Wedemeijer en een plan van aanpak hebben de vereniging voorlopig gered van de ondergang. De vrijwilligers willen nu alleen nog maar vooruitkijken. Om het clubgevoel terug te brengen organiseren zij op 17 juni een 'dag voor iedereen'.

Nadat Veloc en de Gestelse Boys in 2005 fuseerde tot vv Gestel kende de club hoogtijdagen. De kantine op sportpark Dommeldal-Zuid zat elk weekend bomvol. "Een paar jaar geleden waren we een stabiele club met een opbouwende jeugdafdeling", licht Ronnie Mevissen van de activiteitencommissie toe. "We haalden een sponsor binnen en het eerste elftal promoveerde naar de hoofdklasse." Tegelijkertijd kreeg Gestel ook veel kritiek. Eigen jeugd zou geen kans meer krijgen. "Toen de sponsor stopte, verdampte de club. We zaten financieel aan de grond en leden liepen weg." Maar de club krabbelde weer op en kende sportief gezien hoogtepunten. "Zes teams promoveerde. Het seizoen 2012-2013 was top. Het eerste promoveerde van vierde naar de tweede klasse. Het tweede begon als vijfdeklasser en promoveerde naar eerste klasse." En toen haakte opnieuw een grote sponsor af. Het ledenaantal halveerde, Gestel had amper jeugdelftallen en de kantine bleef leeg. "Waar de afbraak is begonnen, is niet duidelijk aan te geven. Het is gebeurd en we moeten dat achter ons laten."

vv Gestel wil zichzelf weer positief positioneren. Dat begint met een 'dag voor iedereen'. Op zaterdag 17 juni is er op het sportpark aan de Locatellistraat van alles te doen. Kinderen en jeugd kunnen meedoen aan een sponsorloop, er zijn spelletjes, een springkussen, stormbaan, barbecue en feestavond. Ook spelen oud-Veloc en oud-Gestelse Boys een reüniewedstrijd. "De opzet is dat de mensen weer terugkomen naar vv Gestel. We willen het clubgevoel weer terugbrengen in de wijk." Ook hoopt Gestel jeugd te strikken om te komen voetballen. "We zijn een volksclub. Dat zijn we zelf uit het oog verloren en nu gaan we met man en macht ervoor zorgen dat het gevoel terugkomt. We hopen mensen te overtuigen dat we écht ons best doen om weer de club van vroeger te worden."

Aan de activiteitencommissie zal het niet liggen. "Zelfs elke commissie binnen de club wil dat het weer wordt als vanouds. Iedereen staat erachter. De vrijwilligers zijn opgestaan en hebben hun clubhart laten spreken. Het was écht vijf over twaalf, maar ik ben ervan overtuigd dat er nog muziek in zit", aldus Ronnie. De dag voor iedereen begint om 12.00 uur; de reüniewedstrijd begint om 17.30 uur.

reageer als eerste
Meer berichten