Wim Rooijakkers (links) en Michiel Kuipers dj'en voor de kinderen van Neos.
Wim Rooijakkers (links) en Michiel Kuipers dj'en voor de kinderen van Neos.

Plaatjes draaien voor het goede doel

Algemeen

De feestdagen zijn bij uitstek het moment om wat extra naastenliefde te tonen. Zo hebben Wim Rooijakkers en Michiel Kuipers het idee opgevat om geld in te zamelen voor de kinderen van Neos. Dat doet het duo door verzoekplaatjes te draaien in ruil voor een donatie. (Door Martina Roovers)

EINDHOVEN - “We maken constant ruzie omdat we allebei beweren de meeste muziekkennis te hebben”, grapt Michiel tegen zijn vriend Wim. Als eigenaar van café De Gouden Bal kiest Wim de muziek wanneer hij achter de bar staat. Een gesprek tussen de twee leidde vorig jaar tot een muzikale avond waarop het duo een elpee top 100 samenstelde. “Geen hits, want die kennen we allemaal”, zo was de gedachte. “We wilden alleen vinyl draaien, maar daar hadden we ons een beetje op verkeken”, zegt Wim. “De helft van de elpees kregen we niet gevonden.” Michiel: “Het was allemaal spontaan bedacht. Beetje houtje-touwtje, maar dat is het leuke, zoals Wim en ik zijn.” De avond was vooral een succes. “En kei gezellig”, volgens Wim. Reden om het muzikale evenement te prolongeren én er dit jaar een goed doel aan te koppelen. Zo geschiedt op 14 december.

Kwetsbaar
In zijn werk als trajectbegeleider bij Neos heeft Michiel dagelijks te maken met kwetsbare gezinnen, vooral vrouwen en kinderen. “Ik werk op de afdeling Blijf van mijn lijf en begeleid deze gezinnen naar een beter leven”, legt Michiel uit. Neos geeft daarnaast perspectief aan dak- en thuislozen, zwerfjongeren, slachtoffers en daders van huiselijk geweld. De organisatie creëert oplossingen met, voor en door cliënten en ondersteunt hen naar een zo zelfstandig mogelijk bestaan. Zo krijgt iedereen die tussen wal en schip terechtkomt of slachtoffer is van huiselijk geweld extra aandacht en ondersteuning.

“Veel gezinnen waarmee ik werk wonen ergens, maar mogen niet naar buiten, want dat kan gevaarlijk zijn. Zij hebben veelal te maken met wraakgevoelens. Dat is tragisch. Met het geld dat we ophalen tijdens onze muzikale avond, gaan we iets extra’s doen voor de kinderen om zo voor hen de feestdagen te veraangenamen.”

Bijdragen
Ook bijdragen aan fijne feestdagen voor kinderen die dat vooruitzicht niet hebben? Kom dan op zaterdag 14 december naar café De Gouden Bal aan de Hoogstraat 112a in Eindhoven. Wim en Michiel starten omstreeks 20.00 uur. In ruil voor een donatie draaien zij jouw favoriete plaat. De opbrengst wordt gedoneerd aan Neos.

neos.nl