Frank Lammers acteert als kerstman in de kerstfilm, die zo'n twintig minuten duurt. Joep Vermolen speelt de hoofdrol.
Frank Lammers acteert als kerstman in de kerstfilm, die zo'n twintig minuten duurt. Joep Vermolen speelt de hoofdrol.

Bekijk de Eindhovense ‘Kei Fijne Film’

Algemeen

De Eindhovense Kerstfilm ‘Een Kei Fijne Film: Hotel Eindhoven’, is de tweede editie van de feelgood eindejaarsfilm. Joep Vermolen, bekend van de Netflix hitserie ‘Toon’, speelt dit jaar de hoofdrol. Uniek aan deze film is dat het terugblikt op bijzondere prestaties en opmerkelijke gebeurtenissen uit het afgelopen jaar waarin de stad Eindhoven en haar inwoners de hoofdrol spelen.

EINDHOVEN - Net zoals vorig jaar komen er ook in ‘Een Kei Fijne Film: Hotel Eindhoven’ een hoop bekende én onbekende Eindhovenaren voorbij. Naast de vaste gezichten van burgemeester John Jorritsma, Steye van Dam en Huub Smit, is er in 2019 ook een plek voor onder andere Joep Vermolen, Frank Lammers, Sharon Kovacs en Klaas Dijkhoff. Het verhaal draait om Joep Vermolen, die op kerstavond strandt in Eindhoven en genoodzaakt is te overnachten in ‘Hotel Eindhoven’. In een poging zijn avond te redden nemen burgemeester John Jorritsma en hotel bell boy Steye hem mee door een aantal deuren, waarachter échte Eindhovense verhalen op hem wachten: subtiele én minder subtiele verwijzingen naar gebeurtenissen uit het afgelopen jaar.

Cadeautje
De ‘Een Kei Fijne Film’ reeks is een initiatief van citymarketing organisatie Eindhoven365, als bedankje aan alle Eindhovenaren. Peter Kentie, directeur Eindhoven365: “Deze film is voor iedereen in Eindhoven. Letterlijk een kei fijne film met ontelbare bekende Eindhovenaren en dito knipogen naar heden, verleden en ons aller nabije toekomst. Met onverwachte glansrollen en slecht verborgen foute grappen. Gezien de hoge mate van verschillende nationaliteiten in onze stad heeft de film Engelstalige ondertiteling. Want de Eindhovense knipoog komt het beste tot zijn recht in het Nederlands.”

Cast en crew
‘Een Kei Fijne Film: Hotel Eindhoven’ is ontwikkeld in samenwerking met videoproductie bedrijf Cutjongens en scenarioschrijvers Theo Lexmond & Merlijn Passier. De cast en crew bestaat bijna volledig uit Eindhovenaren en voor de muziek is zo veel mogelijk gekozen voor muziek uit de stad. ‘Een Kei Fijne Film: Hotel Eindhoven’ is op internet te bekijken en duurt zo’n 20 minuten.

thisiseindhoven.com/film