Expositie van vluchtelingen

EINDHOVEN – De reizende fototentoonstelling 'Achtergelaten Erfgoed' (Heritage left behind) wordt donderdag 8 september geopend bij het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven (RHCe) aan de Raiffeisenstraat.
De expositie haakt in op een actueel thema: wat betekent het als je moet vluchten uit je land en daarbij je erfgoed moet achterlaten? Erfgoed Brabant stelde rondom dit thema een reizende fototentoonstelling samen met de archeologen Khaled Hiatlih en Rasha Hakki, die Syrië door de oorlog moesten ontvluchten. Het foto- en filmmateriaal dat zij, in samenwerking met het Syrische Directorate-General of Antiquities and Museums (DGAM) hebben verzameld, laat zien hoe Syriërs omgaan met de beschadiging van hun erfgoed door gevechtshandelingen, moedwillige vernietiging en plundering.
In het RHCe wordt een selectie uit dit materiaal getoond. De Syrische foto's worden tentoongesteld samen met historische foto's van de verwoesting en wederopbouw van de Eindhovense binnenstad tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Welke keuzes maakte Eindhoven tijdens de Wederopbouw en hoe wordt er nu al, terwijl de oorlog in Syrië nog in volle gang is, schade opgemaakt en gerestaureerd?
Het openingsprogramma begint om 16.00 uur en aanmelden hiervoor kan via info@erfgoedbrabant.nl. De tentoonstelling is daarna nog tot 6 oktober bij het RHCe te zien.

www.erfgoedbrabant.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden