Logo grooteindhoven.nl


Constructiefout?

Tropische hitte, eerlijk gezegd is het niet aan mij besteed. Geef mij maar een temperatuur van 25 graden, dan ben ik dik tevreden. Maar ik wil niet klagen, met de voetjes in een koel badje ben ik de afgelopen dagen goed doorgekomen. Ook werd ik geholpen door twee professionele ventilatoren die momenteel in ons huis staan te loeien.

Ze staan er vanwege hun droogfunctie omdat een kapotte waterleiding er voor gezorgd heeft dat een gedeelte van onze vloer het vrijgekomen water heeft opgezogen. Waarom de waterleiding het heeft begeven, weten we niet. Om het euvel te verhelpen is de lekkende leiding afgesloten en vervangen door een nieuw exemplaar. De ventilatoren moeten het droogproces versnellen en hebben als bijkomend effect dat de circulerende lucht een gedeelte van ons huis koelt.

Van een hele andere orde is de ramp waaraan passagiers van Eindhoven Airport zijn ontsnapt. Daar stortte geheel onverwachts de nieuwe parkeergarage in die over ruim een maand in gebruik genomen zou worden. Met ongeloof keek ik naar de foto's hiervan. Hoe is het mogelijk, is ook mijn eerste reactie. Zijn de met luchtgevulde kunststof ballen in het betonvlechtwerk die ervoor zorgen dat er minder beton gebruikt hoeft te worden de oorzaak? Komt het door de hitte? Is er een constructiefout gemaakt? Knappe koppen zullen de komende maanden moeten uitvissen waar het fout is gegaan. Het belangrijkste is dat er geen slachtoffers te betreuren zijn. Voor materiële schade zullen ongetwijfeld de makers en bouwers van dit gebouw verzekerd zijn. Ongetwijfeld geldt dit ook voor de meeste eigenaren van de auto's die rondom de in aanbouw zijnde parkeergarage stonden en door brokken beton beschadigd raakten. De blokken beton die onze binnenstad momenteel 'sieren' zijn van een andere categorie. Ze zijn moedwillig geplaatst om zo de toegang tot een gedeelte van de Vestdijk te blokkeren. Wanneer je vanuit het Zuiden het centrum binnenrijdt lijkt het wel alsof je een oorlogsgebied betreedt! Automobilisten raken er helemaal door van slag, rijden over busbanen, keren op de weg of staan in lange files, kortom het is een chaos. Of ook hier ergens een constructiefout wordt gemaakt, zal de toekomst moeten uitwijzen. Vooralsnog is het knap vervelend!!

reageer als eerste
Meer berichten