Gemengd koor Polyhymnia uit Sint-Oedenrode geeft zondag 15 december een concert in de Martinuskerk.
Gemengd koor Polyhymnia uit Sint-Oedenrode geeft zondag 15 december een concert in de Martinuskerk.

Jubilerende koren slaan handen 15 december ineen

Algemeen

Gemengd koor Polyhymnia uit Sint-Oedenrode verzorgt samen met gemengd koor Vita Nuova uit Schijndel en harpiste Ingje van Rijn een kerstconcert. Dit concert vindt op zondag 15 december om 15.00 uur plaats in de Martinuskerk in Sint-Oedenrode.

SINT-OEDENRODE - Dit jaar staat er een gevarieerd repertoire op het programma: naast de kerstliederen van Polyhymnia, waarvan enkele begeleid door harpiste Ingje van Rijn, brengt gemengd koor Vita Nuova uit Schijndel ook een aantal kerstliederen ten gehore. Bovendien zullen beide koren uit Meierijstad samen optreden. Ingje van Rijn is als harpdocente verbonden aan het Huis voor Amateurkunst en Cultuureducatie (CKE) in Eindhoven. Zij heeft veel concerten gegeven als soliste, met een harp-fluit duo, in orkestverband nu dus met Polyhymnia.

Het 60-jarige koor Vita Nuova staat onder leiding van dirigent Wil Sep. Polyhymnia is dan ook zeer verheugd dat dit jubilerende koor dit kerstconcert opluistert met hun gezang, onder andere de liederen Rejoice in the Lord en O holy Jesus, blessed redeemer.

Opmaat
Polyhymnia, onder leiding van Nicole Friedrich-Krijnen, zingt dit jaar onder andere een aantal prachtige Christmas Carols van John Rutter. Dit kerstconcert wordt door Polyhymnia gezien als opmaat naar het jubileumjaar 2020: in dat jaar bestaat Polyhymnia 50 jaar, en natuurlijk wordt dat gevierd met een jubileumconcert. Wat dat betreft kan de agenda erbij gepakt worden: zaterdag 16 en zondag 17 mei 2020 vinden die speciale optredens plaats.

Polyhymnia is opgericht in Olland in 1970 en telt 52 leden. Het repertoire bestaat uit wereldlijke muziek, variërend van stemmige (licht)klassieke tot vrolijke en romantische liederen uit binnen- en buitenland. Het Schijndelse Vita Nuova bestaat sinds november 60 jaar en telt ruim 30 actieve leden. Dirigent Wil Sep is reeds 26 jaar verbonden aan het koor. De gemiddelde leeftijd van Vita Nuova ligt rond de 70 jaar.