Logo grooteindhoven.nl


Foto: India

Bijzonder Indiaas straatfeest in hartje Eindhoven

EINDHOVEN - Wie geïnteresseerd is in Indiase cultuur en filosofie, bezoekt zaterdag 27 mei het India Festival in hartje Eindhoven. Op het 18 September Plein zijn er bijzondere muziekoptredens en Indiase dans, tussen Bijenkorf en C&A. Rond 15.00 uur arriveert een traditionele Indiase processie, de 'Ratha Yatra' op het plein. De hele dag is er een uitgebreid aanbod aan kramen met kleding, boeken en lekkere hapjes. Rond 16.00 uur wordt een gratis vegetarische maaltijd uitgedeeld.

Het hoogtepunt van het festival ligt in de middag, maar de markt is al vanaf 11.00 uur 's ochtends te bezoeken.Er zijn kramen met Indiase kleding, wierook, maar ook attributen uit andere tradities zoals het sjamanisme; heerlijke Indiase snacks; een filosofiekraam met Indiase wijsheid met boeken, brochures en meditatiesets en een henna-artieste.
Op het podium is een cultureel programma met dans, muziek en yogademonstraties; yogastudio Yoga Hathi verzorgt een workshop en Dansschool Sonali verzorgt dansoptredens. En er zijn traditionele Indiase liederen te horen vertolkt door de jongeren-bhajangroep onder leiding van Archana. Rond zeven uur worden het culturele programma en de markt afgesloten. Al eerder, rond 15.00 uur arriveert de Ratha Yatra op het plein, de traditionele Indiase processie. 'Ratha' betekent 'kar' en 'Yatra' betekent 'reis' of 'tocht'. Wie de tocht vanaf het begin wil meelopen, moet uiterlijk 13.30 uur op het Sint Trudoplein zijn.

reageer als eerste
Meer berichten