Logo grooteindhoven.nl


Abdul Malik tussen al zijn veroverde prijzen. Foto: Bert Jansen.
Abdul Malik tussen al zijn veroverde prijzen. Foto: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

'Ik wil de beste van de wereld worden'

Discipline. Dat heeft Abdul Malik Zelimkhanovitsj 11) volop. Hij is tweevoudig Nederlands kampioen Muaythai, beter bekend als thaiboksen. Dat betekent vijf keer per week trainen en geregeld deelnemen aan wedstrijden. Zijn doel: wereldkampioen worden. In augustus wil hij daarom dolgraag naar de wereldkampioenschappen in Thailand.

NUENEN - Daar heeft hij fondsen voor nodig. Voor hem en zijn vader Zelimkhan heeft hij rond de 3000 euro nodig, dit voor de reis en het verblijf in augustus van dit jaar in Thailand. Een flinke hap geld voor de vader van het meerkoppige gezin.

Abdul Malik is een leergierige basisschoolleerling uit groep 7. Zoals zijn oudere broers en zus wil hij ook naar het VWO. Zonder dat zijn vader het wist, nam hij contact op met ondergetekende in een meer dan keurige mail: 'kun jij een verhaal over me maken?'

Hij gaat er voor

Zijn vader lacht. "Ja, dat is Abdul Malik ten voeten uit. Als hij iets wil, dan gaat hij er voor." Zijn broer zat al op thaiboksen en Abdul Malik besloot om een keer een proefles te nemen. "De trainer, Duran Ebren, zag veel potentie in hem en moedigde hem aan om te blijven."

Abdul Malik was zelf ook verkocht. "Wat ik zo leuk vind aan deze sport? Ik kan er goed mijn energie kwijt en geniet ervan om iedere keer weer te leren. Door wedstrijden te doen, groei ik in kracht en uithoudingsvermogen. Ik wil echt de beste van de wereld worden. Daar doe ik écht alles voor."

Op school wordt hij wel eens uitgedaagd. Schoolgenoten die niet een-twee-drie geloven dat hij een atleet is of wat jaloers zijn op zijn verrichtingen. "Ik laat me niet uitlokken", zegt hij beslist. "Ik loop weg of zeg het tegen de juf."

Dagelijks in Eindhoven

Voor vader Zelimkhan is het 'gewoon' dat hij doordeweeks dagelijks in Eindhoven is voor de trainingen van zijn zoon. "Ik wil er alles aan doen, zodat hij zijn doel bereikt. Hij heeft er zoveel plezier in. Het is een goede school met goede trainers. Hij gaat er altijd opgewekt naar toe. Wie ben ik om hem dat te ontzeggen?"

Sponsorpagina

Om geld in te zamelen, heeft Zelimkhan een sponsorpagina opgezet. "Dat was best een stap, om op die manier om geld te vragen aan vreemden", bekent hij.
"Ik ben blij dat ik het gedaan heb. Als we 3000 euro weten op te halen, dan kan Abdul Malik deelnemen aan het toernooi in Thailand. Zijn grote droom komt dan uit."

Meer informatie is te vinden op de speciale Facebookpagina:

facebook.com/abdulmalikmuaythai

Abdul Malik tussen al zijn veroverde prijzen. Foto: Bert Jansen

reageer als eerste
Meer berichten