Afbeelding

Winkans

Algemeen

En ja hoor, ook nu worden we opnieuw lekker gemaakt met de vele miljoenen die we kunnen winnen. Zowel de staatsloterij als de postcodeloterij doen hun uiterste best om ons nóg meer loten te verkopen.

Zo kun je bij de staatsloterij een boulevard, boulevardje, straat of straatje kopen met de prijsgarantie van alle getrokken loten die op één of op twee cijfers eindigen. Bij een investering van 1500 euro voor een boulevardje (100 halve loten van 15 euro) betekent dit dat je gegarandeerd voor 395 euro in de prijzen valt. Je gokt dus eigenlijk maar voor 1105 euro. Maar? We hebben het niet over monopoly geld, maar echte flappen. We moeten wel realistisch blijven. En als we dat doen, dan blijkt volgens de website van de staatsloterij het cijfer 7 inderdaad een geluksnummer te zijn. De afgelopen jaren was dit het meest getrokken eindcijfer (10,82%). De kans dat je echt de miljoenenhoofdprijs bij de oudejaarsloterij wint, bedraagt 1 op 4,7 miljoen. En dat heeft mij doen besluiten dit jaar maar eens over te slaan.

De postcodeloterij daarentegen laat ik doorlopen. Ook daar is de winkans erg klein. Maar het feit dat het me zou overkomen dat de straat in de prijzen zou vallen en ik geen lot zou hebben, wil ik uitsluiten Geluk hebben, dat is wat we allemaal willen. Het feit dat ik tot nu toe gevrijwaard ben van het coronavirus betekent dat ik geluk heb gehad. De verhalen die overal in kranten stonden van mensen die dit geluk niet hadden en ook nu ze genezen zijn, nog dagelijks de gevolgen van dit vreselijke virus ondervinden, heb ik als hartverscheurend ervaren. 2020 is een rampjaar. Nu de laatste dagen aan ons voorbij tikken hoop ik dat 2021 ons allemaal veel goeds mag brengen. Dat we binnen niet al te lange tijd weer bij elkaar op bezoek kunnen komen. Op een terras samen het glas kunnen heffen of een kopje thee kunnen drinken en een bioscoopje kunnen pikken. Ik wens iedereen veel liefde en gezondheid en een sprankelend 2021.