Afbeelding
Foto: Jessica Fotografie

Twee uitersten

Algemeen

Afgelopen week was mijn laatste werkweek van het jaar, en wat voor één! Super trots was ik dinsdag tijdens de raadsvergadering. Twee belangrijke plannen zijn door de gemeenteraad (mijn bazen) aangenomen: het Woonprogramma en de Verdichtingsvisie Binnenstad.

Een spannend moment, want de afgelopen twee jaar hebben we keihard aan deze plannen gewerkt. Het woonprogramma gaat over de hoeveelheid woningen die we de komende jaren gaan bouwen en voor welke doelgroepen. We zetten in op huurwoningen tussen de 500 en 850 euro en koopwoningen tussen de 250.000 en 400.000 euro. Hiermee proberen we Eindhovenaren met een normaal inkomen een eerlijke kans te geven op de onbetaalbare woningmarkt. Aangezien we geen ruimte meer hebben voor nieuwe wijken, moeten we onze bestaande stad beter gebruiken. Daarom gaan we veel woningen toevoegen in de binnenstad. In de verdichtingsvisie staan belangrijke uitgangspunten en we wijzen specifieke gebieden voor hoogbouw aan in de binnenstad.

Een week van twee uitersten, want er was ook ander nieuws dat domineerde: de lockdown en de consequenties hiervan. De ondernemer die zijn/haar levenswerk ziet vervliegen, de jongere die zich stierlijk verveelt, de eenzame mensen en gezinnen in moeilijke situaties. Toch zie ik ook onze veerkracht. We houden vol en steunen elkaar. Een woonprogramma of verdichtingsvisie lost de problemen van nu niet op, maar zal ons in de tijd na corona veel positiviteit brengen. Linksom of rechtsom: we gaan corona overwinnen. Voor nu, let op elkaar en zorg voor elkaar. Breng een bloemetje naar of doe een boodschap voor je oudere buurman of buurvrouw. Het zit hem soms in de kleine dingen die we kunnen doen. Dat hebben we het afgelopen jaar meer dan gemerkt. Laat 2021 het jaar zijn van het optimisme en een nieuw normaal, maar wel samen.
Ik wens iedereen hele fijne feestdagen toe.