Kinderen van basisschool Sint Jozef steken wel heel letterlijk een hart onder de riem. (Foto: Linda Berretty Fotografie).
Kinderen van basisschool Sint Jozef steken wel heel letterlijk een hart onder de riem. (Foto: Linda Berretty Fotografie). Foto: Linda Berretty

Hart onder de riem met hoofdletter H

Algemeen

Op de basisschool Sint Jozef in Geldrop nemen ze ‘een hart onder de riem steken’ wel heel letterlijk. Een slinger van honderden riemen is vorige week door ouders in het centrum van Geldrop opgehangen. Onder al deze riemen hangen in totaal 475 vrolijk versierde harten: van iedere leerling één.

GELDROP - De leerlingen deden dit om een hart onder de riem te steken voor alle Geldropse ondernemers. Docenten hebben hen uitgelegd wat de uitdrukking betekent, en waarom veel ondernemers het dit moment zo zwaar hebben. Ouders hebben massaal gehoor gegeven aan een oproep om voor dit doel oude riemen in te leveren.

Creativiteit
Na het traditionele kerstontbijt hebben de kinderen hun creativiteit de vrije loop gelaten bij het versieren van de harten. Vanuit iedereen werd de kerstgedachte om aandacht te vragen voor de medemens op deze manier echt gevoeld en getoond.

Kunstwerkjes
Het resultaat is tot en met zaterdag 26 december te bewonderen, op de Heuvel te Geldrop. Na de actie worden de riemen geschonken aan een goed doel. En al zijn de kunstwerkjes dan misschien verdwenen, de betrokkenheid blijft in stand.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding