Iris Penning treedt op vanuit De Rozenknop.
Iris Penning treedt op vanuit De Rozenknop.

Het Rozenknop-gevoel thuis beleven met Iris Penning

Algemeen

Helaas duurt het nog eventjes voordat het echte Rozenknop-gevoel weer te ervaren valt. Niet te veel getreurd, zaterdagavond 12 december kun je wel weer een keertje heel dicht in de buurt komen, want door de huiskamerstream met zangeres en stadsdichter Iris Penning voel je je weer even thuis in de Rozenknop. 

EINDHOVEN - Iris Penning (1993) stond de afgelopen jaren al meerdere malen op ons podium en maakt Poëtische Pop. Daarnaast is ze sinds dit jaar stadsdichter van Eindhoven. Ze stond meer dan duizend keer op de planken: in Paradiso, op Oerol, op festivals en in poppodia door heel Nederland en België. Ze deelde het podium met Spinvis en bracht drie platen en enkele singles uit die lovend werden ontvangen door de muziekmedia.

Ze is een echte doe-het-zelver, die bijvoorbeeld haar eigen merchandise tassen met de hand naait en bedrukt, een lettertype maakte van haar handschrift, en een podcastreeks maakte in tijden van corona, ‘Besmettelijke Teksten’. In maart 2019 kwam naar derde plaat uit, ‘Liever vieze voeten’, die op menig radiostation en Spotifyplaylist te horen is. In 2019 won ze de Belgische Nekka-wedstrijd, waarna ze haar album opnieuw presenteerde, in Antwerpen. Ze is nu regelmatig te bewonderen op de Belgische podia.

Toegangsticket livestream: 7,50 euro. Aanvang 20.30 via deze link