Afbeelding
Foto: J.R.Vonk

Wasven in actie: zorg voor de zorg

Algemeen

De Wasvenboerderij in de Eindhovense wijk Tongelre huisvest een gasterij, een bakkerij, een tuinderij, een koffiebranderij en een winkel met biologische producten van eigen erf en van andere lokale ondernemers. In al deze disciplines biedt het Wasven dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking (deelnemers). Er is een opleidingsprogramma waarin zij, onder begeleiding van professionals, vakgerichte certificaten kunnen verwerven.

EINDHOVEN - Ondanks alle maatregelen rondom corona probeert het Wasven de deelnemers structuur en zinvolle bezigheden te bieden. In de bakkerij maken zij daarom extra veel koekjes waarmee zij de zorgmedewerkers een hart onder de riem willen steken.

Door klanten van de boerderijwinkel zijn inmiddels 500 zakjes met gelukskoekjes gekocht en gedoneerd aan een zorginstelling in de buurt. Ook bedrijven sponsoren de actie ‘Zorg voor de zorg’. Zo doneerde Koffiespecialist Van Zelst 100 zakjes koekjes aan het zorgpersoneel van het St. Annaziekenhuis in Geldrop. Met de actie ‘zorg voor de zorg’ geeft het Wasven de deelnemers een bijzondere dagbesteding, en krijgen zorgmedewerkers de waardering die ze verdienen.

Afbeelding
Afbeelding