DJ La Fuente doet ook mee: "Deze app zorgt voor een duidelijk overzicht, inspireert, en brengt werelden op een toegankelijke manier bij elkaar. Ik ga meteen beginnen en daag iedereen uit de app te downloaden om ook te vinden wat bij je past”.
DJ La Fuente doet ook mee: "Deze app zorgt voor een duidelijk overzicht, inspireert, en brengt werelden op een toegankelijke manier bij elkaar. Ik ga meteen beginnen en daag iedereen uit de app te downloaden om ook te vinden wat bij je past”. Foto: XK PHOTOGRAPHY

Vrijwilligersklussen checken met app Jijdoet040

Algemeen

Eindhoven Doet gaf de stad maandag, ter gelegenheid van de nationale dag van de vrijwilliger, een nieuwe app cadeau: Jijdoet040. Met de app Jijdoet040 check je snel alle vrijwilligersklussen in je buurt. De app maakt dit mogelijk met een vacature-aanbod op maat van je profiel en wensen, direct reageren op leuke vrijwilligersvacatures en een overzicht van jouw favorieten.

EINDHOVEN - “Ik wil wel vrijwilligerswerk doen, maar het vinden van een organisatie die bij mij past met een klus die ik leuk vind is zo’n gedoe.” Zie hier een uitspraak van een Eindhovenaar die nu geen vrijwilligerswerk doet. Zonde, want er is genoeg te doen in een stad als Eindhoven. Met de nieuwe app Jijdoet040 kunnen mensen kijken welke vrijwilligersklussen ‘beschikbaar’ zijn. 

Het idee van de vrijwilligersapp is ontstaan uit de antwoorden die Eindhovenaren gaven in een onderzoek wat Eindhoven Doet vorig jaar deed. Daaruit blijkt dat 23% van de Eindhovenaren die vrijwilligerswerk zou willen doen, dat nog niet doet, omdat zij de organisatie niet kunnen vinden die bij hen past en zijn willen hun tijd flexibel in kunnen zetten. “We gunnen iedereen het plezier van vrijwilligerswerk, ook als je maar weinig tijd hebt”, aldus Diana van Eindhoven Doet. Wethouder Renate Richters nam de app namens de stad ‘in ontvangst’. De app is hier te downloaden.

Over Eindhoven Doet:
Eindhoven Doet kent de kracht van vrijwilligerswerk. Met deze kennis versterken wij vrijwillige inzet in de stad. We ondersteunen organisaties die werken met vrijwilligers met informatie en advies, workshops en trainingen en andere diensten. De grootste vraag van organisaties is ‘vrijwilligers’, dus zetten we ook in op het inspireren van zoveel mogelijk Eindhovenaren om zich vrijwillig in te zetten. We faciliteren organisaties in het vinden van vrijwilligers door het hosten van een vacaturebank en vrijwilligersapp.