Afbeelding
Foto: Ger Prins

Amnesty’s schrijfactie op 10 december

Algemeen

Wist je dat er wereldwijd jaarlijks rond 10 december, Internationale dag van de Rechten van de Mens, miljoenen brieven worden geschreven tegen onrecht? Voor mensen die onterecht vastzitten, bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. Oók in Eindhoven komen mensen samen tijdens de Write for Rights-schrijfactie van Amnesty International. Doe mee met ’s werelds grootste mensenrechtenevent en verander vandaag nog een leven.

EINDHOVEN - Ook nu is jouw hulp hard nodig. Tijdens Write for Rights schrijven mensen brieven naar autoriteiten van verschillende landen om hen onder druk te zetten. Dit jaar komt Amnesty onder andere in actie voor Paing Phyo Min uit Myanmar. Hij is veroordeeld tot zes jaar cel omdat hij een gedicht schreef over het leger. Bizar! Paing Phyo Min is een studentenleider en lid van een poëziegroep. De groep werd gearresteerd na hun comedy optreden, verkleed als soldaten maakten ze grappen over het leger.

Dit jaar zijn er twee evenementen op donderdag 10 december. In lijn met de laatste coronamaatregelen kan er worden geschreven in een klaslokaal bij de Kloostergemeenschap Hoogstraat 301A van 10.00 tot 16.00 uur. Op deze locatie kan een W4R-schrijfpakket worden opgehaald, in kleine groep brieven worden geschreven en waar  geschreven brieven kunnen worden ingeleverd om centraal te versturen. 

Daarnaast houden ze dezelfde dag van 19.00 tot 21.00 uur een online evenement vol entertainment om de deelnemers op de been te houden tijdens het schrijven. Om het kwartier is er een nieuw activiteit van een mini-pub quiz tot livemuziek. De Zoomlink is vanaf nu te vinden op evenementenpagina van Facebook ‘Amnesty International Eindhoven’.

Voor meer informatie en/of aanmelden voor de schrijfactie overdag, een mailtje sturen naar: dick@iae.nl.

Afbeelding