Taartrovers komt enkele dagen naar Natlab toe. Het evenement vindt van 27 tot en met 30 december plaats. (Foto: Almicheal Fraay).
Taartrovers komt enkele dagen naar Natlab toe. Het evenement vindt van 27 tot en met 30 december plaats. (Foto: Almicheal Fraay).

Win kaartjes voor Taartrovers in Natlab

Algemeen

Taartrovers Film Festival is op tour en komt van 27 tot en met 30 december naar Natlab. Het beloven vier vrolijke festivaldagen te worden vol korte filmvoorstellingen voor kinderen van twee tot negen jaar. Bij Taartrovers kijk je niet alleen film, maar ga je ook zelf aan de slag.

EINDHOVEN - Met een toegangskaartje kunnen kinderen namelijk zowel naar de film als naar de Speeltuin van de Verbeelding. In dit speels en kunstzinnig vormgegeven landschap met installaties die alle zintuigen prikkelen ga je op onderzoek en speel je met licht en projectie, knopen en draden, beeld in beweging en bak je geurige wolkenbroodjes. Het online programma Taartrovers Thuis blijft gedurende het festival voor iedereen gratis toegankelijk.

Er draaien lange en korte, spannende en grappige, ontroerende, en ook experimentele films. Deze laten je met andere ogen kijken naar de wereld om je heen en zijn nog niet eerder in Nederland vertoond. We maken kennis met de films van Yawen Zheng, een jonge animator en illustrator uit China. Haar films worden vertoond in het filmprogramma Alle Sterren en nemen je mee op reis door prachtig gekleurde tekeningen als in een droom. Haar animaties laten veel ruimte voor de eigen verbeelding. Het programma Droomwolken belicht de tijd tussen wakker zijn en slapen. In vier films uit verschillende landen onderzoeken we licht en schaduw, wolken en schaapjes, en de belangrijke maar ook vermoeiende rol van wekkers.

Taartrovers zijn bedenkers en makers van cultuur voor en met jonge kinderen. Dit ondernemen ze op eigen initiatief of in opdracht van musea, festivals, scholen, gemeenten en bedrijven. Bij Taartrovers ontdekken kinderen op een speelse wijze de kracht van film en verbeelding. De programma’s van Taartrovers bestaan uit kunstzinnige filmvoorstellingen en speelse installaties die kinderen laten onderzoeken, spelen, maken en ontdekken. Op deze manier kunnen ze vormgeven aan hun gevoelens, beelden en verhalen.

Winactie
Groot Eindhoven geeft in samenwerking met de organisatie 2 x 2 kaartjes weg voor Taartrovers. Stuur vóór woensdag 16 december een mailtje naar grooteindhovenwin@hotmail.com waarom jij die kaartjes moet winnen. Vermeld daar je naam, adres en telefoonnummer bij. De winnaars worden per mail op de hoogte gebracht.

Win je onverhoopt niet? Dan zijn kaartjes voor het meerdaagse evenement verkrijgbaar via www.natlab.nl.