De Def Americans brengen zondag 20 december een kerstode aan hun muzikale held Johnny Cash.
De Def Americans brengen zondag 20 december een kerstode aan hun muzikale held Johnny Cash.

Programma #eindhovenfestival bekend

Algemeen

Het programma van #eindhovenfestival is bekend gemaakt. Het festival wordt op vrijdag 18 december geopend met muziek van Michelle David & the Gospel Session, drie GLOW lichtkunstwerken die virtueel gaan branden en de breakdanceshow van The Ruggeds.

EINDHOVEN - In de dagen erna is er muziek van Hammond-specialist Rob Mostert, Pianist Matteo Myderwyck, klezmergroep CKE, de opera L’Heure Espagnole van Opera zuid, Def Americans met Johnny Cash Christmas Carols, en Nederlands populairste klassieke muziekstuk Canto Ostinato van Simeon ten Holt in een bezwerende uitvoering door de slagwerkers van het Mallet Collective.

Kijkers komen helemaal in kerstsferen met Fanfareorkest Wilhelmina Eindhoven, het Strijps Kamerkoor, Jingle Bell’s comedy club, het kerstconcert van Nederlandse Bachvereniging en het kerstconcert van de beiaardier van het stadhuis en de Catharinakerk. Onmisbaar in het programma is de speciale online editie van Sing-a-long, live gestreamd vanuit de Effenaar.

Ook aan kinderen en jongeren is gedacht. Zo staat er een aantal makerworkshops op het programma waarin kinderen een raketlanceerder bouwen en een gereedschapskist maken. Er is een jongerentalkshow live vanuit het Parktheater, een online escape room van het preHistorisch dorp waarbij de kijker door de eeuwen heen reist en MU presenteert doe-opdrachten voor thuis. Ook zijn er poppenkastvoorstellingen voor de kleintjes.

Andere highlights zijn: Het Zuidelijk Toneel met Spinoza en Marx. Stadsdichter en muzikante, en host van het #eindhovenfestival, Iris Penning speelt samen met een celliste haar poëtische popliedjes. Het Vonderkoor presenteert ‘De weg naar het Plein’ een documentaire over verbinding in de Eindhovense wijk ‘Vonderkwartier. Kennis over Eindhoven en Philips wordt getest in de online quiz van het Philips Museum.

Met een alternatief aftelmoment tot middernacht op 31 december zal het #eindhovenfestival besloten worden. Check hier de website.