Els Koopman (rechts) krijgt het keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld van Diana van den Eijnden van Eindhoven Doet overhandigd.
Els Koopman (rechts) krijgt het keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld van Diana van den Eijnden van Eindhoven Doet overhandigd.

Vrijwilligersbeleid bieb Eindhoven goed geregeld

Algemeen

EINDHOVEN - Bibliotheek Eindhoven ontving vorige week uit handen van vrijwilligersorganisatie Eindhoven Doet het keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld. Dit keurmerk is voor de bibliotheek een bevestiging van het feit dat ze haar vrijwilligersbeleid serieus neemt.

Voor de bibliotheek zijn de vrijwilligers enorm belangrijk. Op de verschillende locaties ondersteunen ze op de vloer, achter de schermen, bij activiteiten en bij schoolprojecten. In totaal zetten zo’n 300 vrijwilligers zich in om het werk van de bibliotheek mede vorm te geven. De bibliotheek vindt het van groot belang dat alle vrijwilligers zich gewaardeerd, gerespecteerd en serieus genomen voelen. 

Goed Geregeld

Om in aanmerking te komen voor het keurmerk heeft een werkgroep van dertien vrijwilligers en de vrijwilligerscoördinator Els Koopman het beleid van de bibliotheek kritisch onder de loep genomen. Gevolgd met een positieve beoordeling en het uitgereikte keurmerk.

Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de bieb? Neem dan contact op met coördinator Els Koopman, telefoon: 040-2604260 of mail: vrijwilligers@bibliotheekeindhoven.nl