Teun van de Keuken
Teun van de Keuken

Oprichter Tony’s Chocolonely gast in talkshow bieb Eindhoven

Algemeen

EINDHOVEN - Teun van de Keuken, journalist, columnist en programmamaker, is woensdag 15 september te gast tijdens ‘Rondje Brabant Presenteert’ in de Bibliotheek Eindhoven. Al jaren is Teun van de Keuken één van de gezichten van Keuringsdienst van Waarde (KRO-NCRV) dat inzicht probeert te geven in de wondere wereld achter ons voedsel. Hij wordt deze avond geïnterviewd door Theo Verbruggen over onder andere de (on)eerlijke productieprocessen van ons voedsel.

Vanuit de Keuringsdienst ontstond ook Tony’s Chocolonely, de slaafvrije chocolade waarvan Teun de naamgever en initiatiefnemer is. Hij is een echte out-of-the-box denker en maatschappelijk verantwoord ondernemer. Daarnaast presenteert hij diverse onderzoeksprogramma’s en schrijft wekelijks een column voor de Volkskrant. Bij het schrijven van zijn columns stelt hij -met de nodige humor- actuele maatschappelijke kwesties aan de kaak.

Tevens is Van de Keuken auteur van drie boeken: van een roman over de schrijnende ongelijkheid in de maatschappij eind jaren zeventig tot ‘De Supermarkt Survivalgids’: keuzes maken in de supermarkt waar veel misleidingen op de loer liggen.

Over Rondje Brabant Presenteert

Elke maand nodigt één van de Brabantse Bibliotheken een interessante spreker uit. Teun van de Keuken is de eerste gast, maar ook gerenommeerde namen als Maarten van Rossem, James Kennedey en Eva Rovers staan op het programma. Elke spreker is gespecialiseerd in een actueel onderwerp dat naadloos aansluit op onze snel veranderende samenleving en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Dit zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De bibliotheek draagt hier graag haar steentje aan bij en elke spreker staat in relatie tot één of meer van deze doelen. Interviewer Theo Verbruggen daagt elke spreker uit de diepte in te gaan en antwoord te geven op vragen over bijvoorbeeld het milieu, mensen en cultuur. Elke maand op een andere locatie in Brabant, met ruimte voor een kleine groep live publiek en een livestream.

Theo Verbruggen

Theo Verbruggen heeft al meer dan dertig jaar ervaring als journalist, radio- en televisieverslaggever en televisiepresentator. Hij werkte voor de Vara, de NOS, VPRO en werd verslaggever van het Koninklijk Huis. Bij Omroep Brabant presenteerde hij de programma’s ‘Gestrikt’ en ‘Zaak voor tv’. Overal waar hij komt, heeft hij wel iemand geïnterviewd. Bekende én onbekende mensen. Hij kan ingewikkelde zaken terugbrengen tot de kern in voor iedereen begrijpelijke taal. Serieus, met af en toe een kwinkslag.

Praktische informatie

Woensdag 15 september van 20.00 tot 21.30 uur in De Witte Dame. Het interview is live bij te wonen (reeds uitverkocht), maar ook via een livestream te volgen. Entree is €7,50 voor de livestream. Aanmelden via: www.bibliotheekeindhoven.nl/rondjebrabantpresenteert.