<p>Behalve schilderijen van Mar&eacute;chal (foto), is er bij VDLART ook nieuw werk te zien van Dani&euml;lle Verschuren en Jan van de Loo.</p>

Behalve schilderijen van Maréchal (foto), is er bij VDLART ook nieuw werk te zien van Daniëlle Verschuren en Jan van de Loo.

Eindhovense exposeert schilderijen: ‘Back to Nature’

EINDHOVEN - Leonie Maréchal exposeert haar schilderijen in ‘De Heuvel’ in Eindhoven. Zij is geboren in de binnenstad van Eindhoven (De Bergen) en opgegroeid in het Drents Dorp.

Na cursussen in diverse technieken heeft zij een privé-opleiding genoten in Romantische-realistische schilderkunst (fine-art). Daarna volgde ze een negen jaar durende kunstopleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten, met als discipline schilderkunst en tekenen.

Haar beeldtaal gaat vooral over de natuur en de wereld om haar heen, hetgeen zij op een verstilde, dan weer expressieve manier uitwerkt. Zij werkt intuïtief direct op linnen of papier met acryl, olieverf, houtskool en gebruikt hiervoor de spatel, kwast en haar handen. Van thuis heeft zij het gevoel voor het religieuze meegekregen, wat zich voor haar in de natuur het beste manifesteert. Ze schildert veelal landschappenback to nature, waarbij ze zoekt naar structuren, zeggingskracht, het verlaten, soms desolate landschap, verstilling, het spel van lichtcontrasten van bomen met wellicht een romantische inslag.

Deze expo wordt mogelijk gemaakt door VDLART. Maréchals werk is sinds 1 september, tot en met 10 oktober, te bezichtigen op Heuvelgalerie 117. Meer daarover op: www.vdlart.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden