<p>Helga van Hengst zet &#39;power beauties&#39; graag in het zonnetje. Check voor meer info Helga&#39;s website: facetofacevisagie.nl. (Foto: Martina Roovers).</p>

Helga van Hengst zet 'power beauties' graag in het zonnetje. Check voor meer info Helga's website: facetofacevisagie.nl. (Foto: Martina Roovers).

Stichting Power Beauties stopt ermee

EINDHOVEN - Stichting Power Beauties is niet meer. Na drie jaar heeft voorzitter Helga van Hengst er een punt achter gezet. Daarmee stopt de visagiste echter niet met het verwennen van mensen die kanker hebben (gehad). (Door: Martina Roovers).

Nadat Helga van Hengst zelf de diagnose kanker kreeg, besloot ze zich in te zetten voor anderen. Het idee startte op de Beauty Beurs in Utrecht. De bestralingen hadden een lelijk litteken achtergelaten. Daar wilde ze wat aan doen. Op de beurs maakte ze kennis met Viva la Donna, een stichting die vrouwen steunt die door kanker zijn geraakt. “Er stonden daar dames te shinen terwijl zijn hun borsten hadden moeten amputeren. Dat litteken van mij viel eigenlijk wel mee, vond ik. Ook besefte ik toen pas dat ik niet de enige was.” Helga besluit zich aan te sluiten door haar visagieskills in te zetten en vrouwen een verwendag te geven. “Beautysalons in heel Nederland deden eraan mee. Helaas stopte deze stichting eind 2014.” Helga zit echter nooit bij de pakken neer. “Met de hulp van jongerencentrum Dynamo ben ik zelf verwendagen gaan organiseren.” Om dat goed te doen startte ze de stichting. Dat blijkt nu toch meer werk dan verwacht. “Het wordt voor ons als kleine stichting steeds moeilijker om over genoeg middelen te beschikken.”

In de watten

De afgelopen jaren organiseerde Helga op verschillende locaties rond 29 mei een verwendag voor mensen die met kanker te maken hebben (gehad). Visagie, nagels versieren, handmassages; de deelnemers werden volledig in de watten gelegd. Iedereen zette zich belangeloos in. Opbrengsten werden gedoneerd. Helga deed het graag, maar het is te veel geworden. “Uit het oog betekent niet uit het hart”, zegt Helga. “Voorlopig blijf ik me inzetten. Alleen niet meer als stichting.”

Beautydag

Wanneer mensen in aanraking zijn gekomen met kanker of iemand kennen die met kanker te maken heeft (gehad) en hem of haar wil laten genieten van een verwenmoment, dan is er nog steeds een Power Beauties Day. “Ik zet dan de deur van mijn eigen beautysalon open”, meldt Helga. “Mensen die nu al een ander willen verwennen, kunnen een mailtje sturen naar helgavanhengst@gmail.com Ik heb nog een aantal goodiebags over, die ik graag wil weggeven.” Check voor meer info Helga’s website:

facetofacevisagie.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden