<p>Op de foto: Mout Festival in Nijmegen, 2019. Het bierfestival komt deze zomer ook naar Eindhoven toe, van vrijdag 24 tot en met zondag 26 september. (Foto: Elske Nissen).</p>

Op de foto: Mout Festival in Nijmegen, 2019. Het bierfestival komt deze zomer ook naar Eindhoven toe, van vrijdag 24 tot en met zondag 26 september. (Foto: Elske Nissen).

Mout: hommage aan speciaalbier

EINDHOVEN - Of het net zo volgepakt zal zijn als op bovenstaande foto het geval is, valt te bezien. Laat staan of het doorgaat. Maar laten we positief naar de toekomst kijken: Mout Bierfestival komt naar het Ketelhuisplein in Eindhoven. Het festival staat voor vrijdag 24 tot en met zondag 26 september op de planning.

Mout Bierfestival vond eerder onder andere al eens plaats in Nijmegen, Arnhem en Enschede, maar zakt deze zomer ook af naar het zuiden. Behalve in Eindhoven, is het van 27 tot en met 29 augustus (Spoorpark Tilburg) en 17 tot en met 19 september (Tapijnkazerne Maastricht) eveneens te doen. 

In Eindhoven wordt het Ketelhuisplein op Strijp-S omgetoverd tot een Eindhovense biertuin. Een editie waarin bijzondere smaken, lekkere muziek, een gemoedelijke sfeer en jong en oud elkaar eindelijk weer kunnen ontmoeten in de zomerzon. Met meer dan 200 verschillende bieren op het menu van ruim 25 verschillende brouwerijen, is Mout Bierfestival gerust een ode aan het speciaalbier te noemen. 

Naast speciaalbier vind je op het festival workshops en kan je genieten van de beste muziek, afkomstig van de Platenbus. De editie wordt geheel ingericht volgens de dan geldende richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat mensen zittend aan tafel bediend worden, tenzij de maatregelen veranderen. 

Brouwerijen

Iedere brouwerij heeft allerlei specials op fles en op blik in het assortiment. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van een brede selectie aan muzikale genres waarin alles van vergeten hits tot boogie, jazz en wereldmuziek een plekje krijgen. Ook dit jaar vinden er bijzondere proeverijen plaats onder leiding van de gerenommeerde internationale bier-sommelier Arvid Bergström. Tussen de bierbedrijven door is er gezorgd voor genoeg lekker eten voor de vega’s en de vleeseters, zodat bezoekers geen moment honger hoeven te hebben.

Mout Bierfestival 2021 wordt ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM. Zo kunnen bezoekers tijdslots reserveren (variërend van minimaal 4,5 tot maximaal 6 uur), is het terras ruim opgezet, worden bezoekers aan tafel bediend en kunnen ze alleen contactloos of met PIN betalen. Alle informatie over de maatregelen zijn te vinden op www.moutbierfestival.nl.

Een kaartje voor het festival kost 9 euro per stuk. Ze zijn reeds in de verkoop gegaan. De openingstijden zijn vrijdag van 16.00 tot 00.00 uur, zaterdag van 13.00 uur tot 00.00 uur en zondag van 13.00 tot 21.00 uu

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden