<p>Vaatchirurgen van het Catharina en SJG Weert. V.l.n.r.: Arthur Sondakh, Joep Teijink, Marc van Sambeek en Philippe Cuypers. (Foto: SJG Weert).</p>

Vaatchirurgen van het Catharina en SJG Weert. V.l.n.r.: Arthur Sondakh, Joep Teijink, Marc van Sambeek en Philippe Cuypers. (Foto: SJG Weert).

Samenwerking Catharina en SJG Weert versterkt

EINDHOVEN - De vaatchirurgen van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en het SJG Weert zijn een intensieve samenwerking aangegaan om elkaar verder te versterken. Er werd al regelmatig overlegd en verwezen tussen de ziekenhuizen. Dit wordt nu uitgebreid door het samengaan van beide vakgroepen.

Zo gaan patiënten uit Weert voor complexe operaties als bij een aneurysma naar Eindhoven. “Daarin verandert in principe niets, ik blijf ook daar onze Weerter patiënten opereren”, vertelt vaatchirurg Arthur Sondakh in SJG Weert.

Continuïteit 

De fysieke aanwezigheid van vaatchirurgen Philippe Cuypers en Marc van Sambeek van het Catharina Ziekenhuis zorgt bovendien voor een uitbreiding van vaatchirurgische zorg in Weert. Sondakh was de afgelopen jaren de enige vaatchirurg in SJG: “Dat maakte onze zorg kwetsbaarder. Het samengaan van onze vakgroepen maakt dat de continuïteit en bereikbaarheid van vaatchirurgie beter geborgd is. Een belangrijke stap.” Intensieve samenwerking zal ook leiden tot kruisbestuiving. SJG Weert en het Catharina ziekenhuis hebben elk hun eigen expertisegebieden. Door die kennis en kunde te combineren zal de vaatchirurgische zorg op beide locaties kunnen verbeteren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden