<p>V.l.n.r.: Bas Gerards, Astrid Dijk van Rooij en Harrie van het Hof van Omgevingsdienst Nederland.</p>

V.l.n.r.: Bas Gerards, Astrid Dijk van Rooij en Harrie van het Hof van Omgevingsdienst Nederland.

Omgevingsdienst ingeschakeld voor aanvraag bouwvergunning

EINDHOVEN - Wie in Eindhoven een bouwvergunning aanvraagt, krijgt vanaf heden niet standaard meer te maken met een gemeenteambtenaar. Met het oog op de huidige en toekomstige ontwikkelingen slaan Omgevingsdienst Nederland en gemeente Eindhoven de handen ineen, om het groeiend aantal aanvragen voor verbouwing, nieuwbouw of sloop te kunnen verwerken.

In mei 2021 heeft gemeente Eindhoven een Europese aanbesteding gepubliceerd ‘toetsing omgevingsvergunning-ondersteuning op afstand’. Met het winnen van deze miljoenenaanbesteding gaat Omgevingsdienst Nederland als flexibele schil aan de slag met de beoordeling van aanvragen, de uitvoering van controles op het bouwbesluit en het verstrekken van omgevingsvergunningen voor gemeente Eindhoven. 

Operationeel

De omvang van de opdracht bedraagt naar verwachting 3.75 miljoen over een looptijd van vier jaar. Er is een raamcontract gesloten van in de basis twee jaar met twee optiejaren. “Gemeente Eindhoven heeft ons de vraag gesteld om de werkzaamheden en daarmee het raamcontract eerder in te laten gaan. Aan dat verzoek hebben wij direct gehoor gegeven, waardoor we momenteel al operationeel zijn”, vertelt Bas Gerards, Teamleider Bouw bij Omgevingsdienst Nederland. 

Veertig specialisten

De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf de vestiging van Omgevingsdienst Nederland, nabij de Berenkuil. Op dit moment wordt het team Bouw bij Omgevingsdienst Nederland ingevuld door circa veertig specialisten. “Daarnaast verwachten we met deze opdracht een verdere groei te realiseren. Naast het team van bouwkundigen beschikt Omgevingsdienst Nederland ook over specialisten binnen de vakgebieden milieu, ruimtelijke ontwikkeling en omgevingsrecht”, weet Gerards.

Vakgebied

Omgevingsdienst Nederland is specialist én marktleider wat betreft het outsourcen van vergunningverlening, toezicht en handhaving en juridische ondersteuning op het gebied van omgevingsrecht binnen de overheidssector. “Ook verzorgen we verscheidene vormen van maatwerktrainingen, opleidingsprogramma’s, traineeships, permanente educatie en kennisdagen. Zo leiden we zowel externe als eigen medewerkers op om als specialist binnen hun vakgebied aan de slag te gaan.” Meer info:

omgevingsdienstnederland.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden