<p>Opening van de expositie is op zaterdag 4 september, van 16.00 tot 18.00 uur. Meer informatie daarover: www.penningsfoundation.com. (Foto: Balkanroute, Servi&euml;, 2017, door Piet den Blanken).</p>

Opening van de expositie is op zaterdag 4 september, van 16.00 tot 18.00 uur. Meer informatie daarover: www.penningsfoundation.com. (Foto: Balkanroute, Servië, 2017, door Piet den Blanken).

Den Blanken en Peeters: vluchtelingenproblematiek

EINDHOVEN - Piet den Blanken uit Breda fotografeert al 25 jaar langs de grenzen van Europamigranten die zich in Europa willen vestigen. Voor het eerst wordt een overzicht gepresenteerd van 25 jaar vluchtelingenproblematiek verbeeld door Den Blanken. 

De foto’s worden gecombineerd met schilderkunst van de Eindhovense beeldend kunstenaar Stijn Peeters die vaak journalistieke foto’s als inspiratie gebruikt voor zijn werken over de vluchtelingenproblematiek. Fotojournalist Den Blanken: “Ik vind het belangrijk om het vast te leggen. Ik wil dat het gezien wordt. Migratie is een mensenrecht. Er zou dan ook geen onderscheid gemaakt moeten worden tussen mensen die vluchten voor geweld en mensen die migreren voor armoede en honger. Wij leven op een eiland van welvaart in een zee van ellende. Wíj zijn de uitzondering.”

 Stijn Peeters: “Ik wil vooral mijn eigen gevoel van machteloosheid verbeelden en dat delen met het publiek. De situaties waarin vluchtelingen zich bevinden zijn vaak inhumaan. Politieke systemen blijken niet te werken en problemen worden met militair geweld opgelost.” De expositie is van 4 september tot en met 9 oktober te zien bij Pennings Foundation. Open: woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden