<p>&nbsp;Een fraai voorbeeld van een lentefoto: een fuut bij het kanaal. (Foto: Maria van Mensfoort uit Nuenen).&nbsp;</p>

 Een fraai voorbeeld van een lentefoto: een fuut bij het kanaal. (Foto: Maria van Mensfoort uit Nuenen). 

Doe mee met natuurfotowedstrijd IVN

Een natuurfotowedstrijd maakt deel uit van de jubileumactiviteiten van IVN Geldrop. Tot 30 september kunnen amateurfotografen drie foto’s inzenden. De twaalf beste seizoensfoto’s worden met naamsvermelding opgenomen in een natuurkalender. De makers ervan ontvangen gratis een kalender en voor de beste foto is er ook een cadeaubon.

Geldrop heeft veel natuur binnen de gemeentegrenzen en net daarbuiten, zoals de Strabrechtse Heide en het beekdal van de Kleine Dommel. Via een fotowedstrijd en natuurkalender wil IVN Geldrop de schoonheid van de natuur in al zijn facetten onder de aandacht brengen. Als je goed kijkt, ontdek je dat zelfs de kleinste zwammetjes en insecten wonderschoon zijn. Er valt van alles te zien, de omgeving leent zich uitstekend voor het maken van een foto.

Gelukkig

Wie de natuur beleeft en ervan geniet, voelt zich gelukkiger. En wat je gelukkig maakt, wil je behouden. Niet alleen landschappen kunnen dus op de kalender een plaats veroveren. De fotografen mogen ook foto’s insturen van in onze gemeente voorkomende wilde dieren, planten en andere organismen. Vanzelfsprekend ga je als bewonderaar de natuur niet verstoren. 

Alleen amateurfoto’s die in Geldrop of directe omgeving gemaakt zijn komen in aanmerking voor opname in de kalender en de extra prijs: een cadeaubon van de lokale middenstand. Iedere deelnemer mag drie foto’s insturen, genomen in 2020-2021. De foto’s worden beoordeeld door enkele leden van de Werkgroep Natuurfotografie van IVN Geldrop. Juryleden zijn van deelname uitgesloten. Ook mensen van buiten Geldrop-Mierlo mogen meedoen. De foto’s mogen bovendien ook gemaakt zijn in de buurgemeenten. De fotowedstrijd wordt gehouden in het kader van het 50-jarige jubileum van IVN Geldrop.

Inzendingen

Inmiddels heeft de fotogroep al diverse inzendingen ontvangen. Maria van Mensfoort uit Nuenen maakte een foto van een fuut bij het kanaal. Duidelijk is te zien dat er een aantal eieren in het nest ligt. Hiermee is het een fraai voorbeeld van een lentefoto. De inzending van Elly van den Heuvel uit Geldrop laat het hoge water in de Kleine Dommel bij de Helze zien. De overwegend kale bomen met een beetje ontluikend groen wijzen op een late winter- of vroege voorjaarsfoto.

De fotowedstrijd loopt nog enige tijd: tot 30 september kan men foto’s als jpeg-bestand naar foto.ivngeldrop@gmail.com sturen. Meer informatie en wedstrijdvoorwaarden staan Facebook en op de website van IVN Geldrop.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden