<p>Het woord Plogging is een samenvoeging van de woorden ‘plocka' (Zweeds voor pakken) en ‘jogging'.&nbsp;</p>

Het woord Plogging is een samenvoeging van de woorden ‘plocka' (Zweeds voor pakken) en ‘jogging'. 

(Foto: www.jeroenvosfotograaf.nl)

Marathon Eindhoven begint met Plogging Run

EINDHOVEN - De 37e Marathon Eindhoven start zaterdag 9 oktober met de Renewi Plogging Run. Een dag voor de race wordt zo het marathonparcours joggend ontdaan van zwerfafval.

Gewapend met handschoenen, grijpers, prikstokken en vuilniszakken gaan de lopers op pad. In 2019 haalden zo’n 75 deelnemers maar liefst 213 kilo afval op, variërend van achteloos weggesmeten lege blikjes tot flesjes, pizzadozen, papier, plastic en meer.

De Renewi Plogging Run is na dat succes niet meer weg te denken uit het programma van het marathonweekeinde. “Duurzaamheid is naast sportiviteit een belangrijke kernwaarde van de sport”, aldus Marc Lensen, hoofd Marketing. “Het is een gezellige én sportieve manier om de stad nog schoner te maken.”

In tien groepen zullen op zaterdag 9 oktober lopers elk een afstand van circa 4 kilometer voor hun rekening nemen. De Renewi Plogging Run begint om 10.00 uur. Iedereen kan zich gratis aanmelden.

Plogging is een samenvoeging van de woorden ‘plocka’ (Zweeds voor pakken) en ‘jogging’. Het concept om al lopend links en rechts afval op te ruimen, komt oorspronkelijk uit het noorden van Europa.

www.marathoneindhoven.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden