Foto:

Expo STRP Spacemakers

EINDHOVEN - STRP Spacemakers is een nieuw project van de afdeling educatie van STRP. Vanaf eind februari vormen de elf jongeren en kunstenaars Sunjoo Lee en Ko de Beer een team. Van 16 tot en met 18 juli exposeren zij hun 3 kunstwerken onder de naam Nested Realities in Heuvel Eindhoven. 

Het team werkte vanuit het uitgangspunt om de natuur niet als muze te zien, maar met technologie de natuur zelf dingen te laten bepalen. Voor dit project hebben de Spacemakers gewerkt met een specifieke Wespendief (roofvogel, red.) die een gps-tracker op zijn rug heeft, gelabeld nummer 600. Deze vogel wordt al gevolgd sinds 2008 en vliegt elk jaar alleen van de Veluwe naar Dolobli, Liberia. In april-mei vliegt hij weer terug. 

De windharp (foto) maakt muziek doordat er wind over de snaren blaast. De sterkte en frequentie van deze wind wordt aangestuurd door de winddata van de gevolgde Wespendief. De expositie is gratis toegankelijk. en is geopend op vrijdag 16 juli van 13.00 tot 20.00 uur; zaterdag 17 juli en zondag 18 juli, van 13.00 tot 18.00 uur. Reserveren is verplicht: 

https://doodle.com/poll/4hrappth532ut7b7?utm_source=poll&utm_medium=link

.

.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden