<p>De maskers staan symbool voor de Afrikaanse roots van kunstenaar Patju (Patrick Nganga).&nbsp;</p>

De maskers staan symbool voor de Afrikaanse roots van kunstenaar Patju (Patrick Nganga). 

(Foto: Let's do Goods)

Eindhoven mooier maken, op sokken

EINDHOVEN - Social start-up Let’s do Goods maakt sokken, maar dat doen ze niet zomaar. Samen met kunstenaars uit de daklozen-community ontwerpen ze hele speciale sokken. Van elk paar verkochte sokken wordt ook een paar gedoneerd aan de daklozen-community. 

Dé sok van Eindhoven is een samenwerking tussen de Eindhovense kunstenaar en mode-ontwerper in de dop Patju, stichting Mirosa en Let’s do Goods. Dinsdag 6 juli 2021 was het zo ver en werd de Eindhovense sok gelanceerd. Overal in de stad waren sokken opgehangen die iedereen gewoon mee mocht nemen of weg kon geven. Het thema van de Eindhovense sok is Maskers. Deze maskers staan symbool voor de Afrikaanse roots van kunstenaar Patju (Patrick Nganga).

58.000 mensen

In Nederland alleen al zijn 58.000 mensen afhankelijk van kledinginzameling. Door de huidige coronacrisis stijgt dit aantal fors. Deze groep heeft geen toegang tot iets vanzelfsprekends als een nieuw paar sokken. Het betreft hier niet alleen de dakloze man op een bankje in het park, maar juist een steeds groter groeiende groep alleenstaanden en complete gezinnen in verborgen armoede.

De doelen

Samen de wereld een beetje mooier maken op sokken door onder andere kunstenaars van de straat een podium te geven voor hun werk en verhaal. Niels Hermus van Let’s do goods: “De sok staat symbool voor onze missie; samen de wereld een beetje mooier maken op onze sokken. Welvaart en kansen in de wereld zijn oneerlijk verdeeld. Zelfs in het welvarende westen zijn er grote verschillen. Wat voor de een vanzelfsprekend is, is dat voor een ander zeker niet. Goods wil de wereld samen mooier maken op sokken en tegelijkertijd mensen inspireren iets goeds voor een ander te doen. Dit is natuurlijk een beladen en ambitieus doel. Maar juist door de sok hiervoor als symbool te gebruiken maken we het luchtiger”, zegt Niels. 

De gedachte erachter

Let’s do Goods doneert één paar sokken voor ieder paar wat verkocht wordt aan de Stichting WerkPro. Verder werken zij samen met het Leger des Heils en zorgen ze ervoor dat de donaties daar terecht komen waar de impact het grootst is. Iedere maand lanceren zij een design uit een andere stad. Na Amsterdam, Tilburg, Rotterdam, Utrecht, Breda en Groningen was het nu de beurt aan Eindhoven.

Meer informatie:

www.letsdogoods.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden